perjantai 14. joulukuuta 2007

Joulupuu - jokaisella lahjalla on merkitys!

Sain viime jouluna sähköpostitse pyynnön, johon oli mahdotonta olla vastaamatta. Kaiken maailman afrikkalaiset kaivot ja kananpojat ovat toki todella hieno ajatus joulumielen nostattajiksi, mutta moniko meistä on tullut ajatelleeksi, että täällä Suomessakin on lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat apuamme?

Täältä löytyy lisätietoja Joulupuu-keräyksestä.

Joulupuu on hyväntekeväisyysprojekti, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka todennäköisesti jäisivät muuten ilman joulupukin tuomisia.

Suomessa on lastensuojelun piirissä yli 56 350 lasta, joista kodin ulkopuolelle sijoitettuna oli lähes 15 000 lasta. Viimeisten vuosien aikana huostaanotot ovat kasvaneet vuosittain 2-5 %. Joulupuu haluaakin saada ihmiset tiedostamaan laajemmin lähiympäristönsä tarpeet ja miettimään, mitä juuri minä voisin tehdä lasten hyväksi.

Esimerkiksi Helsingissä sosiaalitoimisto varmistaa lahjojen jakelun niin kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille kuin avohuollon piirissä oleville lapsiperheillekin. Paketteja odottaa tänäkin vuonna moni lapsi ja nuori. Yksistään pääkaupunkiseudulla lastensuojelun piirissä oli vuonna 2005 yli 7 650 lasta. Sijaishoidossa näistä lapsista oli yli 2 500, pääosin 6-12 -vuotiaita.

Käy siis noutamassa kauppakeskus Forumista pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän. Esimerkiksi: POIKA 15v. tai TYTTÖ 6v. Näin saadaan todellisen tarpeen mukaisesti paketteja.

Kävin itse tänään ostamassa pari lastenkirjaa ja muutaman levyn, jotka ajattelin illalla viedä Forumin joulupuun alle. Nöyrän kiitollisena siitä, että itselläni on aina ollut joulunakin oma koti ja perhe, jossa juhlaa viettää.

Ei kommentteja: