tiistai 18. joulukuuta 2007

Kysymyksiä - ja vastauksia

Tälläisen meemin löysin intterwebistä. Omat ajatukset on joulunalusviikolla hieman hajanaisia - eli tässäpä valmiisiin kysymyksiin ei-niin-valmiita vastauksia...

1. Missä olit yläluokilla tet:ssä eli tutustumassa työelämään?
Kattokaapakö meidän steinerkoulun ohjelmanumeroon kuului ysiluokalla maatalousaiheinen työharjoittelu - eikä mitään mäkkäritouhua. Toisin sanoen puuhattiin nelihenkisellä porukallamme viikko Frantsilan yrttitilalla Hämeenkyrössä - ja eleltiin siellä melkoisen merkillisillä kuunvalossa kasvatetuilla yrtti- yms. pöperöillä koko viikko. Elävämmin jäi mieleen, kun seurueemme pojat ryntäsivät juoksuaskelin Tampereen rautatieasemalla lihapitsalle, viikon ituilun jälkeen.. *wirn*

2. Mitä olet viskannut ikkunasta ulos viimeksi?
En myönnä juuri viskelleeni asioita ikkunoista, ehkä ikinä. Eilen tosin nakkasin roskiini herra Jukka Palmun, joka ilmeisesti haukkasi mun joulunaluskiireistä henkeensä ja tiputti kaikki lehtensä. Onnea vaan matkallasi kaatopaikalle, paskanaama. Joulun jälkeen sinne varmaan tulee seuraksi noin kiljoona kuusta..

3. Jos kaverisi pudottaa yhteisellä kävelyretkellänne (roska)paperin maahan, mitä teet?
No en just yhtään mitään. Vittuilen keskimäärin niin paljon muutenkin kanssaihmisilleni, että parempi pitää suu soukalla tuollaisista asioista. Mä kuulun kyllä melko moneen muuhun lahkoon, mutta muiden roskia musta ei kyllä ole noukkimaan.

4. Oletko koskaan pyytänyt oven taaksesi ilmestyneitä uskonnonjulistajia peremmälle keskustelemaan asiasta?
En ole. Paha ihminen, hyi kirsuseiniä. En myöskään suostu feissareiden uhriksi - koen tekeväni työ- ja vapaa-ajalla ihan tarpeeksi konkreettisia asioita tämän universumin ihmisten eteen. Muut saavat maksaa omatuntonsa hiljaisiksi, mun ei tarvii..?

5. Puhelin soi, vastaat ja siellä on lehdenmyyjä. Et halua tilata mitään. Mitä teet?
Napakan lämpimän lujalla äänensävyllä vetoan jo tilaamiini useisiin lehtiin - ja yleensä päädyn ruikuttamaan alipalkatusta työstäni. Että ei oo helppoo, kun saa niin vähän palkkaa *hahaha*

6. Oletko koskaan katsonut tarkoituksella muualle kun näet kadulla tutun vastaantulijan? Miksi?
Joo. Joskus. Jos on kiire - tai tuttu luumu on tuttu jostain väärästä yhteydestä. Tai muuten vaan ällöpylly. Ja ärsyttävä. Ei kaikista ihmisistä tarvi tykätä, eikä kaikkien kanssa ole pakko tulla toimeen. Nih.

7. Mikä oli suosikkilelusi lapsena?
Mulla oli pitkään jännittävä ja hauska, pissaava nukke (get this, joskus back in the 1980's - se kyllä homehtui sisältä eventually, kun sitä tarpeeksi juotti..), jonka nimi oli Samuli. Sitten sain joululahjaksi Anna-Sofia -nuken, jolla oli pisamia. Eli nukkeleikkejä kai leikin vielä kymmenvuotiaanakin, kun äiti periaatteessaan ei koskaan ostanut esikolleen barbeja.

8. Jos sattuisit ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, osaisitko toimia eli oletko ensiaputaitoinen?
Periaatteessa kyllä. Kurssi on käyty joskus times and times ago, mutta päivitettyä tietoa on tullut hankittua ohi virallisen Punaisen Ristin. Dr. ABC:llä siis mennään... (Danger, Response, Airway, Breathing, Circulation).

10. Antaisitko lapsellesi patronyymin (esim. Mikonpoika) tai matronyynin (esim. Hannantytär) nimeksi?
[Mitä tapahtui kysymykselle numero yhdeksän...?!] Patronyymin periaatteessa kyllä. Jos lapsen isän nimi ei olisi mikään kauhia, niinq esimerkiksi Taavetti tai Pentti. Molemmille sukupuolille siis sama, isän puolelta. Musta noi matronyymit ei välttämättä ole oikein mistään kotoisin.

11. Nimeä yksi (ja vain yksi) artisti/yhtye, jonka keikalle haluaisit päästä riippumatta siitä onko se fyysisesti tai ajallisesti mahdollista
Ärr. En mää tiijä, kun se Culture Beatkin tuli jo nähtyä.. Celine Dijon voisi kaikessa pateettisuudessaan olla ihan oikeasti ihan hyvä. (Please don't hate me for this...)

12. Piirre, joka muissa ihmisissä alkaisi ärsyttää sinua, mikäli olisit BB-talon tapaan pakotettu asumaan useamman ihmisen kanssa samassa talossa ilman mahdollisuutta poistua ulkomaailmaan
Kun mun olis pakko kuitenkin tehdä kaikki itse, kun muut on niin huonoja, laiskoja ja lahjattomia.. Eli ympäröivien ihmisten idiotismi... Ha. Itsessänihän ei luonnollisestikaan olisi mitään ärsyttäviä piirteitä. EiPÄ.

13. Jos perustaisit lehden, minkälaisen lehden ja kenelle se olisi suunnattu?
En varmaan perustaisi ollenkaan. Kun nyt saisi tuon järjestömme lehdykän tehtyä, niin se olisi jo bonusta.. Sitä paitsi maailma on lehtiä täynnä - kuka niitä kaikkia edes jaksaa lukia? Tai tilata.

14. Onko sinulla omaa suosikkimukia, josta tykkäät juoda kahvisi/ teesi/mehusi/vetesi? Jos on, niin minkälainen?
Eipä oo. Töissä on kaiken maailman kippoja ja kuppeja. Suosikkilasini kotona on nykyään iskän ravintolasta (äitini rikkomien tilalle, toim. huom.) taskualennuksella hankkimat Moët et Chandonin kuohuviinilasit. Vitsit, olipa sekin keikka, kun käännettiin skumppalaseja laskettelutakin taskuihin...

15. Jos hankkisit seinäkalenterin tulevalle vuodelle, minkälaisia kuvia siinä olisi?
Mulla on vaan mun paperinen autluuk, eli tosi, tosi old school pöytäkalenteri, johon voi merkitä kaikkia tärkeitä menoja.. Seinäkalenterit on ihan turhia, kun ei niihin voi edes kirjuittaa tarpeeksi tekstejä.

16. Jos tähänastisesta elämästäsi tehtäisiin näytelmä/elokuva, olisiko se tyyliltään a) komedia b) tragedia c) draama d) scifi e) kauhu f) jotain muuta, mikä?
Valtava eeppinen melodraama. Jonka kesto olisi vaihtoehtoisesti joko varttitunti - tai kolme päivää. Choose your pick!

17. 'Omena päivässä pitää lääkärin loitolla'. Jos mikä tahansa syötävä pystyisi samaan ja sen syöminen olisi välttämätöntä, minkä haluaisit sen olevan ts. mitä pystyisit syömään jokaisena elämäsi päivänä?
Vitsit mitä valopää-kysymyksiä. No mielellään jotain alkoholipitoista, niin olisi edes takuulla hilpsakka loppuelämä.. Tai sitten ananas. Koska tuore, kypsä ananas on vaan iiiiihanaista!

18. Aloitatko koskaan selvinpäin spontaanisti keskustelua tuntemattoman ihmisen kanssa esimerkiksi bussissa tai kaupassa?
Hyvin harvoin. Lähinnä siitä syystä, että julkisissa kulkuvälineissä kuuluu olla hajuton, mauton ja ennen kaikkea hiljaa. Joskus on tullut jonkun ystävällisen mummelin kanssa muutama sana epähuomiossa vaihdettua - mutta mä olen oikeasti pohjimmiltani melko antisosiaalinen. Riittää, kun saa työkseen kuunnella ja opastaa tuntemattomia, vapaa-ajalla on mukava keskittyä niihin tuttuihin.

19. Postiluukustasi tulee naapurille tarkoitettu kirje/paketti. Mietitkö edes pienen hetken avaavasi postin ja pitäväsi sisällön itselläsi?
No en kyllä mieti. Paitsi jos päällä lukee isolla "rahalähetys". Hahaha.

20. Loton täysosuma pamahtaa kohdallesi, kenelle kerrot asiasta ensimmäisenä?
Äitille. Ja muulle perheelle. Sitten muutan Malediiveille ja lähetän vaan postikortin kaikille, joiden osoite mulla on.

21. Oletko koskaan luntannut kokeessa? Missä ja miksi?
En ainakaan tietoisesti jaksa muistaa, että olisin. Mä olen ollut melkoinen nörtti kyllä kaikki kouluvuoteni.. Ja vielä sellaisessa nörttikoulussa, ettei paremmasta väliä. Ehkä Jenkeissä jossain monivalintakysymyksessä saatoin konsultoida naapurin paperista mahdollista oikeaa vaihtoehtoa. Toisaalta siellä nyt erityisesti pärjäsi usein huomattavasti paremmin ihan vaan omilla tiedoillaan...

22. Mitä toivoisit ihmiselle tapahtuvan kuoleman hetkellä ja sen jälkeen?
Se, että olisi läheistensä keskellä - ja mieluusti kivuton. Ja jotenkin tietoinen siitä, että on saanut hyvästeltyä kaikki asiaankuuluvat henkilöt.

23. Mitkä seuraavista luokittelisit urheiluksi:
[x]formula
[ ]shakki
[ ]metsästys
[x]golf
[ ]tikanheitto
[x]kouluratsastus
[x]trampoliinihypyt
[ ]biljardi
[ ]agility
[x]cheerleading
[ ]laskuvarjohyppy
[x]parkour

24. Jos julistettaisiin valtakunnallinen yhden värin päivä, jolloin kaikkien kansalaisten tulisi yhtenä päivänä vuodessa pukeutua aina tiettyyn väriin, mikä väri se olisi ja minä päivänä tämä tapahtuisi?
Punainen, kun se on vaan niin kiva väri. Ja se voisi olla vaikka karkauspäivä, niin ei tarvisi vaivautua aiheesta kuin vaan joka neljäs vuosi...

25. Miten reagoisit, jos kadulla sinulle tuntematon henkilö sanoisi sinulle englanniksi 'Excuse me, could you tell me the way to the railway station? I seem to be lost.'
No, mun kielitaitoonihan on aikoinaan investoitu kymmeniätuhansia markkoja, että kyllä mä saattaisin jopa osata auttaa eksyneitä. Olen itse asiassa viimeiset pari-kolme vuotta opastanut pyytämättä ja yllätyksenä melko monia kymmeniä turisteja Kaisaniemessä - ne sinkoilee poloiset siellä karttoineen. Mulla on sellainen "anna hyvän kiertää" -teoria tässä asiassa: jos olen kiltti turreille kotikaupungissani, niin matkailun suopeat tuulet ovat läsnä myös mun matkoillani...

Ei kommentteja: