torstai 20. maaliskuuta 2008

Kukko ja kruunu

Kauhiasti väsyttäis. Vaikka periaatteessa loman merkeissä mennään jo toista päivää, ylityövapaita kun olen viettämässä (niin, ja sitä keväisen kristillistä juhlaa) kotosalla. Jostain syystä täällä pitää iltaisin kutvata ihan järjettömän myöhään ylhäällä - ja aamulla herätä semminkin ennen kukonlaulua. Että ole tässä sitten virkistäytymässä, kun väsyttää niin jumalattomasti.

Oulussa on vielä lunta - ja paistaa aurinko. Sillä tavoin keväisen lämmittävästi - eilenkin bussipysäkillä seisoskellessani meinasi oikein nokanpäätä kipristää ihanan lämpöiset auringonsäteet. Vallan hurmaavaa - ja jotain, mitä myös helsinkiläisten loskaan ja rapaan toivoisin. En vaan saa itsestäni niin paljoa irti, että menisin yksin tuonne hankeen könöttämään ja auringonpaisteesta nauttimaan. Ehkä huomenna, kun läsnä on myös enemmän noita kohta kolmevuotiaita..?

[Pojista on pakko tähän väliin todeta, että kovasti ovat taas kasvaneet - ja puheen kehitys on jotain ihan järjetöntä... Kummipoika hurmasi tätiään eilen paitsi kapsahtamalla kaulaan siinä vaiheessa, kun allekirjoittaneella oli vielä takki päällään, myös kysymällä noin toisessa lauseessa, että "onko mitään tuliaisia..?" Serkkunsa kanssa kävimme sitten illemmalla mielenkiintoista keskustelua mm. aiheesta "ruoka on ihmisen bensaa.." Hih ja heh.]

Pääsiäisruuista puheenollen (kun tuolla kommenttiloorassa reseptiikan perässä norkoiltiin): tänään olisi tarkoitus kipaista lihakauppaan ja etsiä sieltä syötäväksi kelpaavaa lammasta. Ei siis mitään villasukanmakuista paistia, vaan joko ihan filettä tai sitten sellainen vitsikäs kruunu. [Lanpaankruunu siis, ei prinsessan.] Saaliista riippuen meillä syödään sitten viikonloppuna joko perinteistä kruunullista lammasta - tahi sitten värkkään kreikkalaishenkisesti kleftikoa ja muita välimerellisiä lisukkeita. We'll see. Jotain reseptiikkaa pitäisi ehken vielä etsiä - harvemmin kun tulee tuota lampaankruunua esimerkiksi valmistettua. Eli esimerkiksi ei koskaan aiemmin.

Eipä siis muuta kuin rauhallista ja munarikasta pääsiäistä itse kullekin säädylle. Röllimunat on meidän suvun pääsiäiskukon mukaan kuulemma niitä parhaimman makuisia - niihin kun on sekoitettu valkoista suklaata sen iänikuisen bulguurialaisen bulkkisuklaan kaveriksi. *namskis*

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Myöhästä tää nyt on kertoo, mut jamie oliverilla on joku juttunen lampaankruunusta... btw: hulppea juttu Haaraldista. Vahingoniloisena naureskelen täällä. On kissat ihania.

Kirsi kirjoitti...

Kiitokset vinkistä mari - me mentiin tällä kertaa SK:n reseptien mukaan ja ihanaista oli :). Palaan ohjeistukseen myöhemmin.

Haaraldin kuulumisia lisää loppuviikosta. Pääsen kissavahdiksi taas keskiviikkona. Tiiserinä kerrottakoon tosin, että tällä hetkellä tädin päätä vaivaa lähinnä akuutti kysymys siitä, tarviiko kissat viisumia Jenkkeihin..?

(Lue: mä sain sen työn..Ameriikasta..:))) Palaan tähänkin tarkemmin, kun sopimuksia sun muita on enemmän takataskussa.)

Kalu kirjoitti...

ONNEA HULLUNA (vielä kerran...)!!