maanantai 12. toukokuuta 2008

Hankolainen hyppyhämähäkki

Terveinen Hangosta. Sieltä kalliolta, jonne paistoi aurinko -ja tuuli vaan vähän. Tehtiin sunnuntaina kollegan kanssa pienimuotoinen kesäretki parin tunnin ajomatkan päähän Hankoon, ihan vaan kiitokseksi itsellemme valtaisista työaiheisista venymisistä. Matkaeväänä oli limua ja karkkeja - ja piknikkorin täyte löytyi Karjaan ABC:lta. Kerrassaan vitsikäs pieni retki, eikä moneen tuntiin tarvinnut ahdistella millään työ- tai muuttoaiheisilla asioilla. Vallan suositeltavaa muillekin tahoille moinen.

Kallionkolossa retkottaessa tuli myös tehtyä tuttavuutta vaikka minkämoisiin pieniin elukoihin. Hankolaiset muurahaiset on paitsi isoja, myös helppoja puolittaa [jostain syystä niitä puolikkaita murkkuja löytyi piknikalustaltamme useampia iltapäivän päätteeksi]. Lisäksi Suomen eteläisimmän kaupungin luonnosta löytyy myös vitsikkäitä pieniä hyppiviä hämähäkkejä. Ne siis poukkoilee paikasta toiseen vallan vapautuneesti - eikä pelkästään kauhusta kankeina, vaan selvästikin ihan vaan siksi koska voivat. Enpä ole ikuna aikaisemmin nähnyt hypähteleviä hämppejä - eikä onneksi nytkään tullut yhtään kotiin asti tuliaisina.

Ilta kruunautui tanssiisusienhaudalla -ohjelman finaaliin, jota ei mun epätasapainoisessa olotilassa olisi kyllä pitänyt katsoa ensinkään. Periaatteessa musta molemmat finalistit olivat tasaveroisen huonoja, mutta silti sain lietsottua itseni kolmen tunnin itkumaratoniin, jonka jälkeen oli silmät kipiät ja nokka ihan tukossa - not to mention kovin aikuismainen olo. Naapurit varmaan miettii edelleen itkuhalvauksen aihetta: siinä tuli samalla rahalla nyyhkytettyä niin kuolleet tamarat ja karismaattisten näyttelijöiden orastavat suhteet, kuin tuleva amerikkaan-muutto ja siihen liittyvät kaikki epävarmuustekijät. Kerrassaan vitsikkään puhdistava kokemus. Ja tosi hyvä, etten ollut saanut houkuteltua luokseni valtavaa kisatsudiota.

[Josta aasinsiltana tänhetkinen muuttoraportti: viikon päästä pitäisi siis olla kämppä paketissa ja käsi ovenkahvassa kiinni. Tänään tein miehekkäästi muuttoilmoituksen kotiin ja varasin pakun kuljettamaan omaisuuteni puolen Suomen halki pohjolaan. Muuttojoukkueeseen ilmoittautuneiden määrä triplaantui vartissa - niin ja passihakemuskin on nyt sitten sisällä. Että ehkä tässä kuitenkin tulee jonkinlainen muutto tapahtumaan, jos ei muualle niin kotikotiin ullakolle.]

Ei kommentteja: