lauantai 3. toukokuuta 2008

Kauhian kuuma

Ouluun tuli kevät - ja ehkä vähän kesääkin tuossa alkuviikosta. Suhautin sinivalkoisin siivin vapunviettoon kotikonnuille tiistaina, ja perinteiseen malliin nokan suunta on ollut kohti aurinkoa keskimäärin kahdeksan tuntia päivässä. Ihan käsittämätön helle, tänään mittari roikkui +24 lämpöasteen tienoilla ja loimulohen kaveriksi grillissä kypsyi niin scampit kuin halloumikin [josta on muuten viime kesän myötä tullut koko perheen suosikkiruokaa..]. Eilen hifisteltiin grillatulla maksalla ja parsalla - mutta vappuaatto meni perinteisellä nakkilinjalla. Namskis.

Olotila on taas kerran sanalla sanoen ehyt täällä oleillessa - pikkumiehet kirmaavat ympäri maita ja mantuja - ja huutavat mennessään. Suvun nuorimmainen (yli viikon vanha!) tarkkailee ympäristöään tuhinan saattelemana - ja on punaruskeilla kutreillaan kyllä hurmannut niin nuoret kuin vanhat. Kerrassaan hurmaava pakkaus. Kuten serkkunsakin, joiden tämänhetkistä lempipuuhaa (puutarha- ja keittiötöiden lisäksi) on istua peräkkäin papan moottoripyörän selässä ja pitää ihan jumalatonta elämää, mopoista kun kuuluu niin mahtava pärinä.

Maanantaina suunta kohti Kalliota - ja massiivista muuttourakkaa. Vajaat kolme viikkoa olisi töitä jäljellä ennen kesälomaa, ja samassa ajassa pitäisi kehitellä joku patenttiratkaisu maallisen omaisuuteni säilömiseen. Viherkasvini ajattelin hoitotestamentata ensimmäiselle halukkaalle - samoin halutessaan saisi puoleksitoista vuodeksi käyttöönsä täysin ilmaiseksi pienen punaisen sohvan (ja maton) - tahi vaikkapa pesukoneen. Anyone - any ideas..?

Riemukkaasti toukokuun työurakasta on tulossa myös historiallisen raskas - melkoisen vinkeitä parinsadan hengen valmennuskarkeloita kun pitäisi järjestää, ja seminaareja sekä sitten tehdä niitä ihan omiakin töitä. Ahistaa pelkkä ajatuskin.

Mutta, tällä hetkellä siis valtakunnassa kaikki hyvin. Oikeinkin.

Ei kommentteja: