keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Muuttoauto

Vuokrasin netistä pakun muuttopuuhia varten. Semisti epäilytti kirjoitusvihreelliset sähköpostit kyseisestä kalliolaisesta firmasta, mutta halpa hinta (eli siis yhteensä ainakin kymmenen euron säästö) teki päätöksen puolestani. Vaaputtiin muuttokolonnan kanssa eilen firman toimipisteeseen autoa noutamaan - löytääksemme universumin nuhruisimman autotallin. Talli oli luonnollisesti täynnä huollettav..öö..maalattavia autoja [liekö huoneistokeskus oli oikeasti antanut oranssin menopelinsä myyntiin, vai olikohan se "jäänyt epähuomiossa" palauttamati?]. Karvanaamainen vanhempi mies teki bensankatkussa vuokrapaperit (yhden pienen kuittipohjan), ja lähti sitten autolla "hakemaan pakua". Meidän seurueemme meinasi tässä vaiheessa tikahtua tikkariinsa - tyyli oli juur sellainen, että ei oltaisi ihmetelty ollenkaan "vuokra-auton" keikkaamista seuraavalta kadulta tyyliin "tässä nyt ei ole tätä avainta, mutta jos koplaatte nää sähköjohdot täällä koelaudan alla yhteen, niin homma kyllä käynnistyy sitten sillä.."

Saatiin allemme 1400 kilometrin reissua varten universumin ehkä paskin pakettiauto. Sininen, ruostunut, lommoinen Fiat Ducato - johon kyllä kaikki mun tavarat mahtui heittäen, mutta jonka ajo-ominaisuuksissa on muutamia merkinnän arvoisia kohtia.

- Ohituskaistaa tarvitaan rekan ohittamiseen ainakin se 1,5 km. Tämä siis sillä oletuksella, että kaistan alkaessa ollaan jo rekan persiissä kiinni - ja että ohituskaistaan sisältyy myös tasamaalla/alamäessä ajelua. Ylämäkeen ohituskilometrejä menee pari-kolme enemmän.

- Vauhdin noustessa yli 90 km/h, auton sisälämpötila laskee noin kahdeksan astetta. Mikä ei tuolla 650 km pikataipaleella ole sitten yhtään harmillista, ollenkaan.

- Radio (eli siis mankka) ei ko. menopelissä toimi yksinkertaisesti siitä syystä, että kun sen kapistuksen kiskaisee irti koelaudasta, niin voi huomata virtapiuhojen puutteen. Radion kolosta sitä vastoin voi nähdä moottoriin.

Lievästä kitinästä ja jarrujen hajusta huolimatta päästiin puoli kolmeksi (lähtöaika Kalliosta kello 19.04) Ouluun. Ja huomenna illalla takaisin.

Olenko mää joskus aiemminkin sanonut, että vittu tässä muutossa ei ole yhtään mitään järkeä?!?! *wirn*

ps. näin viime yönä ekan unen työpaikaltani Ameriikasta. Jännittävää.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Just ajattelin, että pääsittekö turvallisesti perille... Ei mitenkään luottamusta herättävä auto ollut ;) Vielä kun saat sen takaisin Helsinkiin!

Kaisa kirjoitti...

Meinasin eilen laittaa tekstarin, että pääsittekö perille, mutta en uskaltanut!