torstai 15. toukokuuta 2008

Vuorotöitä

Heräsin aamuyöstä kolmelta jumiutuneeseen niskaan - ja koskapa yöllä on kiva paitsi a) nukkua, myös b) olla hereillä, niin väänsin teeveen jääkiekkokanavalle. Pääsin peliin mukaan juuri siinä vaiheessa, kun Suomi maalasi toisen kerran - ja sittenpä siinä meni tirkkuessa koko loppumatsi. Käytiin lauttasaarelaisen kisatsudion kanssa kiihkeää tekstiviestianalyysiä pelin kulusta - ja lopputulemana oli tälle kaikelle siis se, että meikämanne oli töissä tänään melko lailla tasan varttia vaille kuusi. Kyllä: kuusi.

Vaappuessani läpi heräilevän kaupungin mulle itse asiassa kirkastui se, miksi tykkäsin vuosituhannen alussa vuorotyökesistäni. Aikaisin aamulla Helsinki on vielä jotenkin uneliaan hiljainen - etten sanoisi jopa inhimillinen, kun liikennettä ei vielä ole nimeksikään ja kanssakulkijat tuntuvat allekirjoittaneen tavoin kuin leijuvan jossain unen ja valveillaolon rajapinnassa. Ei möykkää naapurit kännykkään, eikä huuda tarhalapset - ainoa särö heräävässä Helsingissä on kaduilla selvästikin yöpyneet rantojen miehet tavaroineen. He kun yleensä ovat kadonneet johonkin työmatkalaisten alta.

Kuulas aamuaurinko siis toi allekirjoittaneen tänään poikkeuksellisen hyvissä ajoin kustannuspaikalle - joskopa sitä vastaavasti pääsisi poiskin täältä ennen kuin ilta pimenee..? Huomenna suunnataan jälleen bussi kohti Virtoja. Kahdensadan nuorisolaisen edessä on taas maailma hetken omalla raiteellaan - viikonlopun vitsikkyyttä ei kyllä liene kukaan uskalla kyseenalaistaa.

--

Ja pakollisena muuttoraporttina: roudasin 20 laatikkoa eilen Kanpista Kallioon - ja sain ehkä kolmanneksen omaisuudestani jopa pakattua. Jos jollakulla on polttava halu saada kaappeihinsa lisää keittiövälineitä, kynttilöitä, kirjoja, kattiloita tai kaurahiutaleita (myös sähkövatkain, voileipägrilli ja kasakaupalla juomalaseja löytyis), niin kotonani on markkinat sunnuntaina kello 20.30 alkaen. Teretulemast ystävät ja kyläinmeihet!

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

..ilmoitan itseni markkinoille.
huh heijaa vaan!

Kalu kirjoitti...

mekin tullaan, ehkä. hurlumhei!