tiistai 28. lokakuuta 2008

Kirsuseinin 30 Aikaansaatavaa Asiaa ennen 1.11.2008

Joopa joo. Nelja paivaa aikaa – ja kylla: mun listassa on edelleen melkoisia aukkoja. Tarkoittaak taa nyt siis sita, etta mun ei tarvii juhlia kolmekymppisiani viikonloppuna *wirn*

Edellisen kerranhan listaa on paivitetty vuosi sitten, lokakuussa 2007. Eli nuo yliviivatut kohdat ilman selitysta loytynevat sielta. Tai sitten ei. Go figure..

1. Osallistu mielenosoitukseen. Ei tarvitse tulla pidätetyksi – pelkkä demonstraatio riittää
Me ei periaatteessa osallistuttu mielenosoitukseen sillai niinku pahassa – vaan [no joo, epahuomiossa] tuettiin kyseisen valmennuksen vetajaporukalla maailmanlaajuista homofobian vastaista paivaa, punaisilla paidoillamme. Mika on musta ihan kannatettavaa.

2. Lähde viikonloppumatkalle yli 1000 kilometrin päähän. Joko yksin tai seurassa.
3. Eksy maassa, jonka kieltä et osaa. Ei välttämättä tarvitse liittyä edelliseen kohtaan.
4. Osallistu telkkariohjelman tekemiseen ja tule kansallisesti kuulluksi

5. Asu ulkomailla ainakin kahden kuukauden ajan.

Taa on nyt se juttu, jonka toteutuminen mua lahtokohdallisesti eniten epailytti, kun listaa laadin. Oikeasti – melkoista kaukonakoisyytta. Mutta siis aika tasan kolme kuukautta sitten Washingtoniin muutin, ja kaikkineen yli kaksi kuukautta taalla on jo tullut majailtua. Aika vitsikasta [satunnaisesti] – ja tosi, tosi epatyypillista kirsuseinia. Oikeasti, viihdyin omalla Comfort Zonellani akselilla Kallio-Kaisaniemi vuositolkulla ihan mainiosti. Mutta tulipahan muutettua ambitioiden perassa Atlantin yli. Etta ei voi ainakaan sanoa jattaneensa asioita tekematta.

6. Aja autolla yli 180 km/h.
No siis, kaytannossa en ehka ihan sataakahdeksaakymppia ole kaahannut. Ma luulen, etta 160 km/h on ehka lahempana totuutta. Mutta menkoot tan kerran. Lisaksi olen ajellut alle neljaakymppia melkein sata kilometria valilla Oulu-Kuusamo viime joulukuussa. Alijaahtynyt vesi teki peilijaassa olevasta tiesta melkoisen haastavan ajaa – ja pikkuveli nukkui vieressa krapulaansa pois. Ihan kamala tunnelma. Mutta perille paastiin. Ja oli niiin kivaa!

7. Osta liput rokkikonserttiin (stadionkeikalle siis). Antti Tuiskun keikkoja ei lasketa.

8. Aiheuta riita ja vanhana fasilitoijana yritä myös osallistua eripuran sovitteluun.

Taa menee kylla nyt vahan tulkitsemiseksi, mutta sen pahamaineisen gaalan jatkosuunnitelmat sai allekirjoittaneen ehka hieman riidanhaluiseksi. Ja pahantuuliseksi. Ja ankyraiseksi. Mutta. But. Naiselliseen tyyliini en voinut vastustaa dimangeja [no, melkein] ja kuplivaa. Etta eripura ratkesi noin varttitunnin mokotyksen jalkeen, ja ihan onnellisesti viela *blush* Vielakin tosin ehka semisti nolottaa...

9. Tee valitus kokemastasi epäkohdasta ja saa siitä ilmaista (hyvää!) kamaa hyvitykseksi. Viiden euron seteli kirjekuoressa won’t do!!

10. Juo itsesi humalaan Absintilla.
Olen juonut drinksuja, shampanjaa [nelja pulloa yhden illan aikana], olutta, siideria, shotteja – ja melko lailla kaikkea paitsi Absinttia. Ehka taa on kuitenkin vain ja ainoastaan hyva asia…?

11. Valvo yö ja kuuntele tunne-elämän kriisiä läpikäyvää ystävää
12. Lyö vetoa senkaltainen summa, jota ei ole varaa hävitä
13. Lue vähintään 400-sivuinen kirja yhdellä istumalla.

14. Käy oopperassa.

Savonlinnan Oopperajuhlat vuodelta 1997 seka Altar Boyz ja High School Musical vuodelta 2008 lasketaan. Lasketaan, lasketaan!!

15. Kävele Kiinan muurilla.

16. Tee itse huonekalu. Jonkun kouluaikaisen puutyön loppuunsaattaminen lasketaan.
Leikittiin pikkuveljen kanssa Stromsota viime kesana ja lakattiin senkki, jonka velikulta itse oli tehnyt puupalikoista, koulun lopputyona. Siis mina. Ostin hiomapaperia ja lakkaa. Hioin ja lakkasin. Kaksi kerrosta. Ja tulipa hieno. [Ja ei, ei puhuttu ruotsia askarrellessamme. Se siita nyt olis viela puuttunutkin.]

17. Hanki palkankorotus
18. Opettele taskuunparkkeeraus kolmella sujuvalla liikkeellä.

En ma periaatteessa edelleenkaan osaa taskuparkata. Mutta annan mielellani neuvoja pelkaajan paikalta. Ja navigoin (Tompan avulla tosin) mita sujuvimmin ulkomailla – ja valilla vahan Suomessakin.

19. Käytä kompassia.

20. Avaa shampanjapullo miekalla.
Olen nahnyt kuinka skumppapullo avataan viivoittimella. Baarissa. Tuli paljon verta. Ja teoriassa osaisin kai tehda sen itsekin jollain tera-aseella. Mutta. Puolustuksen puheenvuoro – me edelleen juotiin nelja (4) pulloa shampanjaa (!) saman illan aikana. Etta kylla se sekin mun puolustuksekseni lasketaan johonkin. Right?

21. Lähetä drinksu mielenkiintoisen ihmisen pöytään.
22. Hae pankista lainatarjous ja käy ainakin kahden myytävän asunnon näytössä.
Aah. Monta tekematonta juttua *blush*.

23. Laula yleisön edessä.
24. Katso jotakuta silmiin ja sano ”rakastan sinua” – ja tarkoita sitä.

Skypessa sanonut monestikin (suomalaiskansallisesti tietenkin niin, ettei tarvitse nahda vastapaan reaktioita) – ja maastamuuttoa tehdessa kai myos ihan livena. Ja muistaakseni eraan gaalan jalkihuminoissa taisin jenkkihenkisesti tunnustaa rakkauttani suurelle yleisolle myos ihan sillai englanniksi. Etta ehka saan puolikkaan pisteen – siita, etta tarkoitin kylla sita, mita sanoin!

25. Ota riski työasioissa (ks. kohta 17). Jos minä en sitä tee, ei tee kukaan muukaan!
26. Pyydä kiinnostavaa ihmistä treffeille. Kieltäytymisenkin uhalla.


Lisakohdat 27.-30.. Ehdotuksia otetaan vastaan kommenttiloorassa. Joko siis niita tekemattomia tai lukijan tiedossa olevia tehtyja juttuja. Aikaa on perjantai-iltaan saakka – ma lupaan myos toteuttaa muutaman hulvattomimmista ehdotuksista [ei mitaan tuhmia laittomuuksia tosin], jos sellaisia saan...

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Dodii, kolme toivomusta ja kolme päivää? Aika tyylikästä. eikun oho, 27-30 onkin 4 toivetta? Ei se mitään.
27: järjestä ex-tempore-pirskeet enintään 2 tunnin varoitusajalla. Donitsilaatikko työpaikalle ei ole yhtä kuin pirskeet.
28: Opettele tilaamaan ravintolassa espanjaksi. 30 sanan sanavarasto ja leveä hymy riittänee...
29: Käy punttisalilla aamulla ennen töihinmenoa.
30: sulje kännykkä vuorokauden ajaksi ja pysy poissa netistä yhtä pitkään. Vaikka olet kotona!

Kirsi kirjoitti...

Oijoi Mari. Olipa hyvia haasteita. Kerrassaan. Tuo kohta 30 toteutuu ihan helposti viikonloppuna - tyon puolesta kun on pakko olla netissa 8h/paiva. Mutta sunnuntaina voisin ehka rapata kannykankin kiinni. Ehka... :)

Tohon kohtaan 28 mulla olisi tyon puolesta oikein tuutorointiakin tarjolla. Naapuri-kubiklessa majailee nimittain kollega Ecuadorista. Hih.