sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Kotona

Selvisin kotiin. Lievasta myohastelyaiheisesta (ja myohemmin taysin aiheettomasta) lahtopaniikista huolimatta yhteys Washingtonista Kööpenhaminan kautta Helsinkiin sujui oikein mallikkaasti, ja melkein ajallaan. Atlantin yli oli matkalla itseni lisäksi myös noin koko koneellinen kotiinpalaavia ekspatteja perheineen. Aika riemukas huutokonsertti oli laskeutuessa - vaan eipä silti, ei saa valittaa. Oltiin kuitenkin 40 minuuttia arvioitua aikaisemmin perillä, huolimatta siitä, että kone lähti lähes kolme varttia myöhässä.

Helsingissä oli ihana nähdä kavereita kahvilassa - olkoonkin, että jetlaginen olemukseni ei ehkä ihan 100% voinut keskittyä huomioimaan ihan kaikkia paikallaolevia. Ainakaan yhtä aikaa. Jumbossa oli mun makuun ehkä vähän liikaa ihmisiä - ja siellä huomasi kyllä kertaheitosta, että meillä suomalaisilla ei valitettavasti ole oikein kyllä tapoja. Jengi tönii toisiaan - eikä edes hoksaa olevansa epäkohteliaasti tunkemassa toisiaan ympäriinsä. Ihana oli kuitenkin päivittää kuulumiset tusinan ystävän kanssa kerralla. Kiitos siis kaikille paikalle eksyneille!

Lento Ouluun meni tajunnan rajamailla - itku pääsi vasta lentokentällä, kun kaksi pientä pojanpalleroa oli liimannut nenänsä tuloaulan lasiin kiinni. Sitä vilkuttelun määrää, kun piti odotella matkalaukkuhihnalla. Ja riemukasta jälleennäkemistä... Kummipoika oli askarrellut allekirjoittaneelle tuliaiseksi korvikset, jotka siis voi ripustaa langalla korviin. Oikein helmiä ja kaikkia. Nassikka ilmeisesti keksi, että kun tädille ojentaa tuliaiset jo kentällä, niin voi sitten vastaavasti heti tiedustella, että mitä sää toit mulle.. Heh.

Nukahdin muutaman kuoharilasillisen ja saunan jälkeen ennen puoltayötä - vain herätäkseni täsmälleen samasta asennosta 10h myöhemmin. Ai miten niin väsyttää?

Tänään ollaan koristeltu joulukuusta - huomenna pitäisi kai ehtiä ruokakaupoille. Ja sitten aatonaattona hellan ääreen imellys- ja muihin puuhiin. Ihan tuntuu siltä, kuin ei poissa olisi ollutkaan. Mikä on tosi mukavaa. Kaksi viikkoa on nyt armonaikaa täällä, ja sitten takaisin sorvin ääreen. Kummallista.

3 kommenttia:

Naksu kirjoitti...

Olipa ihana nähdä! Nautipa kotona olosta ja joulusta. Rentoudu, aisti joulurauhaa ja vietä aikaa rakkaiden kanssa. Se on tärkeää. Niin aijon itsekin tehdä. Kaunista joulua Ouluun!
-N-

Kaisa F kirjoitti...

Ihanaista joulua Ouluun! Täälläkin viimeisiä työpäiviä viedään ennen loman alkua ja keskittymiskyky on täten aika huono ;)

Asiaan täysin liittymätön juttu, mutta tuossa tekstintunnistuslaatikossa pitää tunnistaa sana "cornia". Mmmm...pop cornia...

Mirkkenstain kirjoitti...

Vallan Mainiota Joulua Ouluun myös Hämeentien tontuilta!