perjantai 12. joulukuuta 2008

Slumdog Millionaire


Olin eilen elokuvissa. Pitkasta aikaa todella mukaansatempaava leffa, jota suosittelen kylla ihan kaikille sieluille.

Slumdog Millionaire
sijoittuu siis Intiaan - ja kertoo omalaatuisella tavalla kahden pienen pojan kivuliaan tien aikuisuuteen. Elokuvan tarina on kierretty sujuvasti Haluatko miljonaariksi -pelin ymparille - ja vaikka aika ajoin vakivaltaisuus ehka ahdistikin hieman, oli leffa kuitenkin mita suurimmissa maarin nautittava. Musiikin rytmi, varien kirjo ja arjen kuvauksen autenttisuus toi kylla Intian kasinkosketeltavaksi. Ja nuoret nayttelijat selvisivat rooleistaan mita parhaimmin. Allekirjoittanutta ilahdutti myos valtavasti hetkittain hurjan surullisista kaanteista huolimatta kasikirjoituksen viimeisilta sivuilta loytynyt onnellinen loppu.

Kannattaa siis ehdottomasti kayda katsastamassa raina, jos elokuva lahiteatteriin koskaan saapuu. Ja toivottavasti saapuu.

Viikonloppuna viimeistelen jouluostokset ja osallistun elamani ensimmaista kertaa amerikkalaiseen kirjapiiriin. Lisaksi pitaisi kai ehtia pyykata - ja poteakin hieman. Sain tanaan (taas) kymmenen paivan penisiliinikuurin angiinaan ja korvatulehdukseen. Jotenkin kovin aikuismaisia diagnooseja mulla. Vaan parempi kai korvatulehdus kuin inkontinenssi, hihi.

[ps. Viikon paasta olen jo lentokentalla. Jihuu!]

2 kommenttia:

Nevis kirjoitti...

Hahaa, olet siis uskoton kotimaan kirjalliselle piirillesi;)
Viisi päivää sulla jäljellä sitä mannerta ennen kodin kynttilöiden kutsua. Taitaa mennä hujauksessa. Kirjapiirillä tulee olemaan huima -ainakin kolmen jollei neljän hengen edustus Junpossa.
Nyt vaan laulelet sitä Chris Rean Jouluksi kotiin -biisiä ja fiilistelet!
L

Milla kirjoitti...

Pelottavaa, jos siellä kirjapiirin meininki on niin kulturellia, että ihan vieroitut meidän maanläheisemmästä otteestamme. Ja sit tuut vaan syväanalysoimaan meidän kirjoja amerikaksi jollain hienoilla kirjallisuustieteellisillä termeillä. :)

Täällä tilanne etenee niin hitaasti, että todennäköisesti mäkin olen siellä Jumbossa...