sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Iihania investointeja

Ensimmäinen huomio - kirsun koti-intterweb toimii jälleen (kiitos isin ja Best Buyn poikien verkkokorttien). Eli siis tästä eteenpäin voi ehken taas odotella säännöllisempää päivittelyä. Sekä ääkkösellistä hölinää. Jesh.

Toisin sanoen eilen oli ehkä universumin kolmanneksi tehokkain päivä, miesmuistiin. Käytiin Eastern Marketilla aamiaisella ja ihastelemassa aurinkoista aamua ja sitten hurruuteltiin metrolla sinne vanhaan tuttuun Pentagonin kaupungin ostoskeskukseen. Veljmies löysi paitoja ja hupparia, ja allekirjoittanut tosiaan investoi verkkokorttiin sekä oranssiin suoristusrautaan. Lisäksi jenkkihengessä nautiskeltiin Taco Bellin tarjoomuksista, Reese's Peanutbutter Cupseista - ja Häagen Dazsin jäätelöstä. Namskis.

Mutta illalla kiepsahti kulinarismin kuppi ympäri - tein niin hyvää beef brisketiä (naudan rintalihaa) uunissa, että taju meinasi lähteä. Kas näin se käy:

Ostetaan kilon-puolentoista verran naudan rintalihaa kauppahallista. Sekoitellaan öljypohjaiseksi marinadiksi esimerkiksi seuraavia ainehia:

- 3 rkl öljyä
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl hot saucea
- chilihiutaleita (oman maun mukaan)
- cayannepippuria
- suolaa ja mustapippuria

Annetaan lihan marinoitua jääkaapissa nelisen tuntia.

Itse brisketin valmistukseen käytimme seuraavia ainehia:

3 valkosipulinkynttä
1 rkl karkeaa suolaa
öljyä
kourallinen perunoita
1 paprika
6 pienikokoista tomaattia
2 sipulia
5 dl punaviiniä

Valkosipulinkynnet ja suola hierotaan leikkuulaudalla sileäksi tahnaksi. Onnistuu siis leveän veitsen ollessa lappeellaan - tarvii hieman voimaa ja hetken aikaa. Sekoitetaan valkosipulitahna pieneen määrään öljyä. Lohkotaan paprika (suhteellisen isoiksi paloiksi) sekä sipuli. Ruskistetaan brisket paistinpannulla molemmilta puolilta ja laitetaan isohkoon uunivuokaan. Sivellään valkosipulitahna lihan päälle. Lisätään joukkoon myös vihannekset ja lopuksi punaviini. Peitetään komeus foliolla ja annetaan kypsyä n. 150C lämmössä kolmisen (tai jopa neljä, riippuen lihan koosta) tuntia. Paistia tulee valella uunivuoan liemellä noin puolen tunnin välein. Itse otin paistoajan loppuvaiheessa folion pois, jotta liha saisi kauniin ruskean värin pintaan.

Annetaan vetäytyä varttitunti folion alla ennen tarjoilua - ja nautitaan viinin kera, mielellään hyvässä seurassa. Oli oikeasti tosi, tosi hyvää. Vaikkakin hieman aikaavievää.. Hih.

4 kommenttia:

Nevis kirjoitti...

Oo, miten herkulliselta kuulosti tuo briketti;) Luin just Hesarista loppuviikolla, että Capitolin turismikeskuksen laajennus on jotenkin todella onnistunut ja nyt vaan KAIKKI turismot mahtuu ihanasti sisään eikä ole jonoja. Pikkuveli voi ehkä käydä tarkistamassa asian vaikka silloin 20.1., hih.
Täällä on muuten yksi pikkuihminen ollut hyvin hyvin iloinen nukkeperheestä, jonka pukki toi. Tuon afroamerikkalaisen perheen nimeä juuri mietittiin eilen!
Jännittävää viikkoa tapahtumien ytimessä!
L

Nevis kirjoitti...

Eikun siis brisketti eikä briketti!!!

Kaisa F kirjoitti...

Lääh :9 Onneksi työpaikan jääkaapissa odottaa Saarioisten perunamuusi-lihapulla -einesmättö. Jouduin sortumaan einekseen, koska en aamulla jaksanut pakata eilisiä tortilloita evääksi. Yääk, miksi minulla ei ole briskettiä? Voidaanko tehdä sitä sitten maaliskuussa? (btw toi sanantunnistus sanoo objudy. Onko se vähän kuin Oh beauty?)

Kirsi kirjoitti...

Oli oikein hyvat brisketit.. Lampotilaa kannattaa tarkkailla ja lihan mureutta - ettei mene kenganpohjaksi hyvat paistit. Seka siis valella aggressiivisesti folion alla paistelun ajan.

(Ja kaisa - voidaan tehda tuota toistekin.. :))