torstai 5. helmikuuta 2009

Kahdeksikko

Amerikkalaiset rakastavat monikkoperheitä. Oikeasti. Siinä on sopivasti jotain perverssiä, kun voi viikoittain seurata Jonin ja Katen kaksosten ja kuutosten kaoottista elämää. Sanomattakin lienee selvää, ettei esimerkiksi Jonin ja Katen ole tarvinnut juurikaan makseskella vaippoja eikä sittereitä eikä sänkyjä - erilaisten firmojen lähetellessä kilpaa tavaraa kuusikolle käytettäväksi. Äidille on tehty ilmainen rasvaimu ja 'tummy tuck' - ja iskälle puolestaan hiustensiirtoleikkaus, harventuvan päänahan peitoksi. Ihanasti.

Viime viikollahan Los Angelesista sitten kajahti ilouutinen - 33-vuotias äiti oli synnyttänyt kerralla peräti kahdeksan (kyllä, 8) vauvaa. Hulluutta. Tässä viime päivien aikana vauvauutinen on jäänyt muun jeesustelun jalkoihin, kun kävikin ilmi, että kyseessä on yksinhuoltajaäippä, jolla on entuudestaan jo kuusi (6) keinohedelmöityksellä alkunsa saanutta mukulaa. Joilla ei siis ole isää kenelläkään. Nainen asuu ilmeisesti eronneiden (mutta silti edelleen saman katon alla asuvien) vanhempiensa luona - ja on kuulemma äitinsä mukaan suhtautunut lapsesta saakka semisti pakkomielteisesti synnyttämiseen sekä ylipäätään lastenhankintaan.

Sen sijaan siis, että suuri yleisö nyt haalisi lahjoja kolmisen kuukautta ennenaikaisesti syntyneille (mutta ilmeisen hyvavointisille) vauvoille, syyttävä sormi osoittaakin nyt äitimuoriin. Minkälainen kuuden lapsen yh-äiti tieten tahtoen haluaa lisää vauvoja noihin olosuhteisiin - ja ennen kaikkea antaa istuttaa itseensä kahdeksan (!) alkiota? Mikä poppamies tekee moisen alkionsiirron näillä spekseillä - ja kuka noista lapsista nyt loppupeleissä huolehtii? Melkoinen lastentarha siellä: 14 alle 7-vuotiasta ja yksi äiti saman katon alla. *puuh*

Mun mielestäni melkoista jeesustelua koko keskustelu. Selvästikään tämänkaltaisessa tarinassa ei ole tarpeeksi nyyhkyä paikallisväestölle, vaan epämääräinen 'white trash' -efekti on liian suuri ylipäästäväksi. Lehdistö puolestaan seuraa tilannetta kasvavalla mielenkiinnolla; saapa nähdä mikä media maksaa itse äidin haastattelun oikeuksista eniten...?

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Sairasta menoa, sekä äidiltä että keinohedelmöittäjältä.

Vastasin meemiisi tuolla aika paljon alempana.

Karo kirjoitti...

Siis kuusi alkiota joista kahdesta paukahti kaksoset. Olihan silla mielestaan hyva syy...kun oli kerran niita alkioita valmiina pakkasessa niin pitihan ne istuttaa.