lauantai 28. maaliskuuta 2009

Luontohavaintoja

Tänään pitää kuulemma sammuttaa valot puoli yhdeksältä ja kököttää tunti sisäisessä valossaan paistatellen. Näin siis tiesi kertoa ystävämme Naamakirja - paikallisessa mediassa kyseinen (sinällään erinomaisen kannatettava) hanke ei nimittäin ole saanut minkäänlaista noteerausta. Kuulemma pimentävät Empire State Buildingin siellä isossa omenassa - mutta Washington ei käsittääkseni ole suunnitellut yhdenkään valonheittimen sammuttamista kaupungin lukuisista monumenteista..?

Saattaa valitettavasti kuvastaa hieman tässä maassa vallallaan olevaa suhtautumista ilmaston lämpenemiseen ja energiankulutukseen - saahan sitä kansa pohjoisessa istua pimeässä ja pakkasessa Lordin aukion reunamilla napapiirillä, kun täällä parisataa miljoonaa tyyppiä kääntää valokatkaisijaa, ilmastointia tai keskuslämmitystä suuremmalle. Iloisesti vihellellen.

[Itsehän mietin täällä, että jos illalla laittaisin valot pois ja sytyttelisin kynttilöitä kaikki nurkat täyteen - niin saisiko kuitenkin salaa katsoa telkkarista kaikkia ihqja ohjelmia? Vaikka edes toisella silmällä vaan...?]

Kevätkauden viimeinen vierailijasto lähti kotimatkalleen tänään - oli hurjan mukava viikko, joka suhahti ohi yhdessä hujauksessa. Grillattiin, syötiin sinisimpukoita ja lammasvartaita ravintolassa - juotiin viiniä ja hihiteltiin DC Improv -stand up klubilla. Neidit lupasivat myös ystävällisesti raportoida vierailustaan tällä palstalla, jahka pääsevät takaisin Käpylä-Hermanniin.. Sitä odotellessa siis.

Huomenna kirsikankukkia ihailemaan - tänään en ihan ehtinyt, kun piti imuroida ja syödä suomalaista suklaata. Väittävät, että Washingtonin vajaata 4000 kirsikkapuuta tulee jälleen ihastelemaan miljoona turistia - varsinainen festivaali siis. Ensi lauantaina olisi paraatikin sekä monenlaisia aktiviteetteja. Laitan kuvallista reportaasia jahka kukkasia puista bongaan.

ps. Huuhkajille ja kärpille onnea.

Ei kommentteja: