lauantai 21. maaliskuuta 2009

Hyasinteista ja krookuksista

Valtakuntaan julistettiin eilen kevät. Televisiokanavat toitottivat aiheesta koko viikon - ja sitten tosiaan eilen säämikot huutelivat jokaisella kanavalla kevään ensimmäisestä päivästä. Jonka kunniaksi tosin New Yorkin osavaltiossa satoi vielä lunta, mutta mitä sitä pienistä.. Työmatkalla mulle selvisi myös tämän mystillisen julistuksen ajankohta - kevätpäiväntasaukseksikin kai sitä kutsutaan..? Päivä ja yö ovat samanmittaisia, eli siis amerikkalaisen laskuopin mukaan kesää kohti nyt mennään ja kovaa kyytiä.

Tämän on huomannut myös allekirjoittaneen olemuksessa; karkasin viime viikon kolmepäiväisestä kokouksesta kahden tunnin shoppausturnajaisiin, ja laittaa rysäytin sitten kevätriepuja melkein koko veronpalautusrahalla. Oikein silmissä sirisi ja sormia kutkutti kaikki kevään kauniit vihreät ja turkoosit ja lilat sävyt - ja nytpä olen siis useampana aamuna kipsutellut töihin pikkukengissä, pellavahameessa ja uudessa ulsterissa. Hyasintit, krookukset ja narsissit kukkivat jo kovaa kyytiä naapureiden pihoilla - ja Washingtonin kuuluisien kirsikkapuidenkin ennustetaan kukkivan muutaman viikon sisään.

Jotenkin ilahduttavaa on sinkoilla kaupungin kaduilla hyväntuulisten ihmisten seurassa - kai se on melkoisen universaali ilmiö, että päivien pidentyessä ja lämmetessä ihmiset kaivautuvat talvihorroksestaam ja alkavat kiinnittää huomiota myös toistensa olemassaoloon.

Työrintamalla on luvassa melkoista hässäkkää pariksi seuraavaksi viikoksi: ilmeisesti olen vihdoinkin näyttänyt kynteni täällä työnantajalle - jonka seuraamuksena eilen napsahti sellaisiakin nakkeja allekirjoittaneen osalle, että alta pois. Eipä ainakaan tarvitse miettiä, mille kustannuspaikallaan aamulla alkaisi, lähinnä ehkä enemmän mietityttää se, että millä rahkeilla mun kuvitellaan toimistani selviytyvän. Heh.

Huomenna kollega (lähtöjään Kuubasta) kutsui meidän kansainvälisen työporukkamme kotiinsa illalliselle - ja tiistainahan tänne sitten saapuu seuraava suomalaiskolonna suoraan Käpylä-Hermannista. Mimmit on oletettavasti juuri laskeutuneet Isoon Omenaan. Kauhian kiva saada tyttövieraita, joiden kanssa voi iltaisin juoda takapihalla ison lasin viiniä - ja jeesustella maailmasta. Ja kaikista maailman asioista. Sekä fiilistellä kevättä ja kaikkia uusia kujeita.

Kulttuurielämyksinä luvassa on myös elokuva Sunshine Cleaning (kuulemma vuoden 2009 oma Juno), joka tuli ihan äskettäin teattereihin. Lisäksi haaveilen kovasti Coldplayn keikalle pääsemisestä - ovat nimittäin toukokuussa heittämässä stadionkeikkaa tässä naapurissa, ja voisi olla melkoisen järeät kinkerit siellä. We'll see.

Ei kommentteja: