lauantai 7. maaliskuuta 2009

Ilmastonmuutos


Hopsansaa. Yllättäen, kun on majatalon kiihkeä kevätkausi avattu - niin ei tätä blogiakaan oikein kukaan ehdi päivittää. Viimeisin vieraskolonna tosin lupasi (pikku viineissään ehkä) kyllä kirjoittaa tänne autenttisia kuulumisia, jahka Savelantien Showroomiin pääsevät takaisin - että lisää keväisiä matkailukuulumisia sitten sieltä. Jossain vaiheessa.


Kovaa kyytiä kohti maaliskuun puoltaväliä täällä porskutellaan - viimeiseen viikkoon on mahtunut niin Appalakkien vuoristoa kuin charlottesvilleläistä ruokamyrkytystä (ei mulla, vaan meidän kuskilla). Lisäksi mega-maanantainen megamyrsky saapui itärannikon iloksi heti roadtrippimme jälkeen - tännehän tulla tupsahti parisenkymmentä senttiä sitä itseään, ja koko kaupunki oli riemusta sekaisin, kun oli lunta tulvillaan raikas talvisää.


Mä sain kaipaamani snow-dayn - samoin kuin miljoonat koulukkaat ja heidän mukanaan myös melkoisen suuri määrä työväestöstä. Suomalaisen näkökulmasta voisin kuvitella, että olisi semisti kustannustehokkaampaa hankkia autoihin talvi- (tai edes kitka-) renkaat - ja investoida jalkakäytävien puhtaanapitoon edes murto-osa siitä suolasta, mitä syydetään joka jumalan pikkukadulle. Ennemmin kuin menettää melkoinen määrä työtunteja sillä, että joka talvi (vähän osavaltiosta riippuen - pohjoisessa Michiganissa meillä oli aikanaan vajaa kymmenen snow-dayta kouluvuoden aikana!) miljoonat ihmiset pitävät sääaiheisen vapaapäivän (tai useampia), siksi kun koululaiset eivät pääse turvallisesti (liukastelematta) kouluihinsa.

Kuvassa capitolhilliläistä tasamaalla mäenlaskua. Aika vitsikäs ilmiö - ja mainio todiste siitä, että täällä ei sada tarpeeksi usein lunta!

Lisäksi ollaan laitettu melko lailla herkullista ruokaa koko viikko - ja viisasteltu viinilasin ääressä enemmän kuin laki sallii. Ainakin viimeisen puolen vuoden edestä. Jotenkin taas kirkastui se, miksi niitä omia ystäviä on oikeasti niin kova ikävä - kauhean kiva olla samalla aaltopituudella keskimäärin ihan koko ajan, ilman että tarvitsee hirveästi tehdä tiliä itsestään ja edesottamuksistaan!

Ensi viikosta kuluu puolikas Virginiassa kokousmatkalla (kuulostaa hohdokkaammalta kuin onkaan - ollaan siis Dullesin lentokentän välittömässä läheisyydessä jossain paikallisessa kauppakeskittymässä torstaista sunnuntaihin) - ja sittenpä siitä viikon päästä täällä onkin taas eri tyttökaveriduo ilahduttamassa allekirjoittaneen arkea. Aika fantsua. Niin, ja tasan kuukauden kuluttua mähän olen itsekin sitten jo Suomessa ahmimassa ruisleipää ja istumassa saunassa... :)

Megamaanantain kunniaksi täksi viikonlopuksi povattiin +22C ja aurinkoista kevätsäätä. Taidan lähteä tästä takapihalle lukemaan huomisen kirjapiirin kirjaa, the Soloistia. Rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua itse kullekin säädylle, myös sinne pakkasten keskelle pohjoiseen...!

3 kommenttia:

Kalu kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903079203364_uu.shtmlv

Kirsi kirjoitti...

..mistä muistuukin mieleeni - missäs on teidän seurueenne blogikirjoitus!? Spostiin vaan liitteeksi, niin postaan sen tänne. Ja joo, saa kirjoittaa myös salanimellä :).

Kiitos!

Karo kirjoitti...

Vaikka rohkeat idean aidit kirjoittaa omalla nimella! =P =)

Ihanaa inclement weather.