tiistai 24. maaliskuuta 2009

Kanaa ranskalaisittain

Naapurissa on pieni, italialainen bistro. Se täyttyy iltaisin aina ennen seitsemää - ja ruoka on paitsi halpaa, myös hyvää. Ja viiniäkin on riittävästi. Ihastuin tuossa taannoin heidän tarjoamaansa Chicken Francese'en - kanafile viini-valkosipuli-voikastikkeessa. Bistro Italianossa tätä tarjotaan pastan ja tomaattikastikkeen kanssa, mutta varmasti riisi passaisi myös ihan mainiosti.

Tylerin ranskalaishenkiseen kanaan (noin neljälle) tarvitaan

4 kanan rintafilettä
puolisen desiä vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
4 munaa
3 rkl vettä
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 sitruuna, ohueksi viipaloituna
muutama valkosipulinkynsi hienonnettuna, oman maun mukaan
desin verran kuivaa valkoviiniä
2,5 dl kanalientä
1/2 sitruunan mehu
2 tl suolatonta voita
persiljaa

Ja näin se käy..

Nuiji (hellävaroen kuitenkin) broilerfileitä esimerkiksi kelmun välissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan vajaan sentin paksuisia. Sekoita jauhot, suola ja pippuri laakealla lautasella - ja vatkaa munien rakenne rikki erillisessä kulhossa. Lisää vesi munaseokseen. Kuumenna öljy pannulla.

Pyöräytä broilerfileet ensin jauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja anna ylimääräisen nesteen valua pois. Kun öljy on riittävän kuumaa, lisää fileet pannulle ja ruskista molemmin puolin, kunnes kypsiä (6-8 minuuttia yhteensä luulisi riittävän. Maalaisjärkeä saa käyttää!). Asettele fileet lautaselle ja peitä foliolla, jotta pysyvät lämpiminä.

Vähennä lämpöä liedestä ja heilauta sitruunaviipaleet ja valkosipulisilppu pannuun, ja kypsennä pari minuuttia. Älä ruskista. Lisää viini, kanaliemi ja sitruunan mehu ja anna hautua 5-8 minuuttia, kunnes soosi on keittynyt hieman kasaan. Pyöräytä voi pienessä määrässä jauhoa ja lisää pannuun. Sekoita - ja havaitset kastikkeen paksuuntuvan. Tarkista maku, lisäten tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pienennä lämpöä entisestään ja nostele broilerfileet pannuun sekä sitruunanviipaleet broilereiden päälle. Lämmitä 3-4 minuuttia (kunnes läpikotaisin lämpimiä) - ja lisää yrtit halutessasi. Tarjoile viinin ja valitsemasi lisäkkeen seurana. On oikiasti ihan ihanan hyvvää ja raikasta. Niin, ja maukasta.

1 kommentti:

Karosene kirjoitti...

Kirsu Sane,

Jesh, saatan uskaltaa jopas tehdakin! Hei sulla pitaisi olla oma videoblogi eli vlogi jossa laitat ruokaa. Olisit parissa viikossa Martha Stewartin vieraana =)