sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kukkasia

Tässäpä kuvapäivitystä, kun lupasin. Ihan en Tidal Basinille saakka tänään ehtinyt (hieman tuli virhearvioitua etäisyydet ja bussien vuoroväli), mutta näkyipä noita olevan kukkivia puita -ja ihan helvetisti turisteja- tuossa Mallillakin. Lisäksi lähes natiivina sain opastaa jengiä mm. kysymyksissä 'missä täällä on se Mall?' - seisoskellessaan juurikin kyseisella viheralueella (etsivät ilmeisesti ostoskeskusta, eli mall'ia), ja 'mistä täältä saa kahvia?' Hih.

Mutta tässä siis maaliskuista kukkaloistoa sinne pakkasen keskelle Pohjolaan...

Krookuksia naapurin kukkapenkissä. Kuva otettu jo pari viikkoa sitten.

Tämä kukkanen kasvaa puussa - seuraavassa kuvassa niitä on pari enemmän. Ei mitään käsitystä lajikkeesta - joku viisaampi saisi mieluusti konsultoida. Thanks!


Japanilaiset lahjoitti ystävällisenä eleenä washingtonilaisille satoja kirsikkapuita, joiden ympärille on siis vuosikymmenten aikana kehitelty oikein ikioma kukkafestifaali.

Kauhian kauniita ovat sen hetken, kun kukkivat - kukkasten alta kun kulkee, niin ne myös tuoksuu ihan ihanille.

Kovasti oli puiden alla nuoria pariskuntia kuvia napsimassa - liekö kihlajaisissa tahi muuten. Vähän allekirjoittanutta ehka ellotti, mutta iiiihanasti jäi sitten jälkipolville vaaleanpunaista tunnelmaa.

Ja tässä vielä yksi. Multa löytyisi myös kirsikankukantuoksuista suitsuketta (tuliaisina Japanista) - tosin mietin täällä vielä, haluanko savustaa kotini ällömakealla suitsukkeella..

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mystinen puusi on magnolia. (Sama melkein kaikilla kielillä, kätevää!) Niitä on paljon eri lajikkeita, osa menestyy Tukholman korkeudella ja eteläisessä Suomessakin - paitsi että pahimmat pakkastalvet sitten tappavat ne, nyyh. Ihana puu.

Meillä on kylmä kevät! Krookukset toki kukkivat, mutta kirsikat ja magnoliat ovat vielä ihan talviunessa.

Kirsi kirjoitti...

Kiitos Mari, niin mä arvelinkin. Kaunihia ovat juu - vähän eri fiilis käveleskellä täällä (ja sielläkin, luulisin), kun puusto koostuu muistakin kuin koivuista, pajuista ja männyistä...

Ulkomaa-fiilis tulee myös eriskummallisissa puissa lauleskelevista lintusista - ei ole ihan perus-titityytä kauheasti kuulunut. Vaan kaiken maailman eksoottista sirkutusta - vähän niinq jossain Korkeasaaren tropiikkiosastossa. Kauhian ihanaa vaihtelua!

Kaisa F kirjoitti...

Ehh... ollaanko Katjan kanssa tuoksuteltu ja kuvattu vääriä puita koko viikko??? Magnolia?? Eikö kirsikka?

Jännän lähteillä ameriikassa valmistuu ihan näinä päivinä heti, kun tämä tolkuton väsymys poistuu päästäni ja pystyn jälleen toimimaan normaalisti :)

Kalu kirjoitti...

Moneja kauneita kukkeja