tiistai 28. huhtikuuta 2009

Pedikyyri

Allekirjoittanuthan on siis täysin hurahtanut rakennekynsiin. Niillä on kiva nakutella näppistä, rapsutella ohikulkijoita - ja ihan vaan ylipäätään ihastella huoliteltua olemusta. Täällä kynsilaittamoissa tapana on automaattisesti kysäistä, että laitetaanko pedikyyri kanssa - ja tähän päivään asti on vastaukseni ollut aina kohtuullisen tiukka ei.

Tänään tungin kuitenkin kolmekymmentä vuotta pedikyyrittöminä raahustaneet varpaani kesäsandaaleihin, ja kauhistuin varpaistoni kelmeää olemusta. Kaikilla (!) jenkkinaisilla, jotka siis kaikki (!) kulkevat flipflopeissa on suhteettoman hyvinlakatut varpaat - helakanpunaiset varpaankynnet jokaikisellä vastaantulijalla tuntuivat oikein huutavan vääryyttä mun nakkejani kohtaan. Joten töiden jälkeen otin suunnan Dupont Circlen kynsilaittamoon - ja nyt on sitten kesää myös kirsuseinin varpaissa.

Tietämättömille tiedoksi saatettakoon, että paikalliseen 'pediin' kuuluu varpaiden liottamista poreilevassa kylvyssä, kasakaupalla akkainlehtiä, aasialainen varpaanhinkkaajamies (joka ei ainakaan ääneen yökkinyt pottuvarvaskarvaani, jonka quite obviously unohdin sheivata), kaiken maailman napsimista ja rapsutusta - ja lopuksi taivaallinen jalkahieronta sekä kynsien lakkaus. Lystin hinta oli 25 ameriikan dollaria - ja kesto kolmisen varttia. Kuvaavaa lienee myös se, että viereisissä tuoleissa oli kaksi noin kolme-nelikuisen vauvan äitiä - mukulat sylissään siis. Kaikki itseäänkunnioittavat amerikkalaisneidit ja -rouvat ihan oikeasti kunnostavat varpaansa kesäkauteen, ikään ja kokoon katsomatta.

Kerrassaan suositeltava elämys - nyt pitää ostaa vaan lisää kärjestä avoimia kesäkenkiä, että voi ihanaisesti esitellä kirpsakanpunaisia varpaankynsiä kaikille ohikulkijoille. Hi.

3 kommenttia:

Kaifa kirjoitti...

Havaitsin myös, että Intiassa naiset pitävät huolta itsestään varallisuuteen katsomatta. Kaikilla oli paitsi kauniit vaatteet, tukka kammattu ja kynnet huoliteltu. En kehdannut edes kokeilla sandaaleita kaupassa, koska omat varpaat on just niin talven hautomat korput.

Olisi siinä pedikyristillä työsarkaa, kun meikän vaellusjalat laittaisi kauniiksi. Ei taitaisi yksi eikä kaksi kertaa riittää!.

seiti kirjoitti...

Tasan ei käy nallekarkit kynsihinnastoissa. Täällä rakennekynsien laitto syö 75 euroa kukkarosta ja huolto kerran kuussa viisikymppiä till. En tosin ole käynyt tutkailemassa kaikkia Itiksen idän ihmeiden putiikkeja vaan turvautunut lähimpään palveluntarjoajaan. Silti! Melkein voisi jo lähteä Ameriikkaan kynsiään viilauttamaan.

Etenkin kun on tässä vaihdettu kesänakkeja, maalattu eräiden etelä-haagalaisten seiniä ja avustettu pakoputkiremontissa. En kelpaisi stuntkäsiksi edes Mordoriin.

Kaarina kirjoitti...

Aaaah! Harkitsen vahvasti itseni pedikyyrittämistä jahka saavumme B&B'hin. ;)