sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Isoveli valvoo

Naapurin nettiyhteys** on onnistuneesti blokannut mun päivitysyritykset jo ainakin viikon ajan. Sunnuntain kunniaksi on ilmeisesti joku hetkellinen mielenhäiriö ilmassa - pakko siis käyttää tilaisuutta hyväkseen.

B&B:n kesäkausi on nyt onnistuneesti avattu; viikon vierassaldo on viisi henkilöä. Saapa nähdä koska heidän vierailijatekstinsä saadaan julkaistua tällä sivustolla. Ngh. Ollut kiva opastaa mukavia ihmisiä eri puolille Washingtonia - ilmat nyt ainakin tällä viikolla on kyläilijöitä suosineet. Ensi viikko on majatalon emännällä vapaata (lähden itse asiassa Virginia Beachiin työkeikalle, heh) - onpahan aikaa pestä lakanapyykkiä ja järjestellä astiakaappia. Ja sitten kesäkuun alkupuolella harrastus jatkuu.

Viikon positiivisuuksiin kuuluu naapuri-Scottin hetkellinen hulluuskohtaus - se nimittäin meni ja osti auton itselleen. Tuliterä Volkswagen Rabbit (eurooppalaiskavereiden kesken Golffi vaan) ilahduttaa paitsi omistajaansa, myös meikkis meikäläistä. Mun vuorokauteen on yhtäkkiä löytynyt tunti lisää: kun pääsee autolla töihin, niin työmatka lyhentyy eksponentiaalisesti. Jee!

Ollaan siis viikko kartoitettu eri reittejä - ja harjoiteltu ajamiseen liittyvää termistöä. Melko juhlavasti alkaa aamut, kun kaahataan Capitolin ja Valkoisen talon ohi - melkoista vaihtelua Hakaniemen metroasemaan ja pitkään siltaan, eh? Tuli myös todistetuksi, että kaikki suomalaiskansalliset autoilutermiitit ei ihan sellaisenaan käänny englanniksi: kun esimerksi 'luu ulkona' kruisailu voidaan hyvinkin käsittää melko ekshibitionistiseksi käytökseksi ('bone' kun kääntyy kotoisasti myös vehkeeksi). Hohoo.

Kaupungissa on Memorial Day -viikonlopun kunniaksi satoja tuhansia motoristeja - Rolling Thunder -tapahtuma kun muistaa sodissa kaatuneita motoristimarssilla. Siinä oli itsellänikin eilen tippa linssissä, kun nahkaliiveihin pukeutuneet partaäijät kulkivat Vietnamin sodan muistomerkillä - ja ihan selvästi kunnioittivat niitä kavereitaan, jotka sodasta eivät selvinneet. Arlingtonin hautausmaalla oli myös valtavat määrät motoristeja - ja ilmeisesti tänään puoliltapäivin alkaa nelituntinen marssi. Hurjan hieno yhdistelmä päriseviä pyöriä, ja hyvää asiaa.

All gave some - some gave all.

**) Enempien kuvien lataus ei sitten onnistunutkaan, kun google (ja myös Picasa) jumii. Löytyy naamakirjasta!

Ei kommentteja: