keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Nu har vi fest!

Iloista vappukansaa Capitol Hillillä. Allekirjoittaneen tunnistavat bongannevat myös mun uuden rokkitukan..

Pitänee rapskata tänne viime viikonlopun valtaisista vappujuhlallisuuksista. [Valtava radiohiljaisuus johtui siis naapurin toimimattomasta nettiyhteydestä - joka onneksi tänään oli korjannut itse itsensä, ilman että mun täytyi paljastaa salasurffaamistani. Ihanaa.]

Kutsuin siis kymmenkunta kollegaa jo aikapäiviä sitten juhlimaan suomalaista työväkeä - grillauksen ja alkoholin merkeissä. Kuvittelin jotenkin pienessä mielessäni, että porukka hannaa viime metreillä, päällekkäisten menojen sun muiden takia. Mutta mitä sitä tyhjää. Koko työpaikka tuntui kohisevan viime viikon lopulla niistä suomalaisista bileistä - mitähän siellä tehdään, ja mitä kaikkea viinaksia on tarjolla, kuinka kauhiassa kännissä kaikki vaan riekkuu - ja niin edelleen. Kerrassaan vitsikästä, kun olinhan tosiaan taannoisen noron kourissa kahminut Citymarketista ainoastaan ilmapalloja mukaani. Eli ei ollut kovinkaan autenttiset tarjoilut. Hih.

Valmistelin feta-melonisalaattia, lihapullia, couscousia ja grillivartaita - juuri sopivasti kutsussa ilmoitetuksi viideksi. Ja sitten alkoi emännän jännittäminen. Kuinka toimivat jenkit, kun kutsussa kerrotaan grillin olevan kuumana viiden jälkeen? Mikä on OPM-käytäntö - jos on pyydetty tuomaan mukanaan esimerkiksi jälkkäriä, niin onko ko. henkilöllä oletus, että paikalla on viinaa myös hänen varoikseen? Kuinka paljon Jenkit ylipäätään dokaa kotibileissä? Jos vieraat saapuu kuudelta, niin moneltako niiden voi kuvitella lähtevän koteihinsa? Tykkääköhän ne syödä kanavartaita, vai pitäiskö olla vaan makkaraa ja hampurilaisia, tai pihvejä, kuten kaikissa käymissäni jenkkiläisissä BBQ-juhlissa..? Ja niin edelleen.

[Kirsuseinin kaksi vakilukijaa varmasti muistavat, että entiseen elämääni juhlien järjesteleminen kuului hyvinkin olennaisena osana. Suomalaisten kohdalla vastaus olisi tullut kuin apteekin hyllyltä: suomalaistyypit saapuu paikalleen aikaisintaan 18.40; kaikki tuo mukanaan omat viinansa, ja riittävästi raksuja; tyypit on järkiään aina ihan superkännissä; porukka poistuu bileistä vasta poliisin saavuttua - tai baariin; ja joo, vartaat on tosi, tosi hyvä ruokaratkaisu.]

No, illan kuluessa selvisi, että pöytä notkui ihmisten tuomisista - sopiva kombinaatio ruokaa ja juomia. Kreikkalaishenkinen grilliurakka oli pikku sateesta huolimatta oikeinkin suuri suksee - ja suomalaiset lihapullat (mun omin kätösin pyörittelemät) maistui kaikille. Ja bonuksena: jenkkikundeja kannattaa ehdottomasti pyytää tuomaan jälkiruokaa - syötiin aivan taivaallista keylime-piirakkaa ja paahtovanukasta, eli flania.

Jengi saapui kuuden-kahdeksan pintaan - jatkaakseen matkaansa suunnilleen kymmeneltä. Emännän iloksi juhlatiloihin jäi kuitenkin työpaikalta tutut Scott ja David - sekä viimeksimainitun veli, joka on töissä Valkoisessa talossa (kuvan kolme kundia: kaksi ns. kuuluu perheeseen, ja kolmannesta tulee isä toukokuun aikana). Vedettiin suomalaiskansalliset liiskat lakkaliköörillä ja spritsereillä - lopputulemana siis se, että kenellekään meistä ei ole minkään valtakunnan käsitystä siitä, mihin aikaan seurakunta on koteihinsa lähtenyt. Hi.

Vitsikästä oli havaita myös se, että kutsussa mainittu 'saa tuoda myös kaverin' -klausuuli toteutui tosi monessa tapauksessa - paikalla oli niin partnereita kuin kämppiksiä, Davidin veljestä ja parhaasta naispuolisesta ystävästä nyt puhumattakaan.

Ja joo, meteli oli korviahuumaava - porukka kun täällä ei ole kovinkaan hiljaista, eikä hissukkaa - varmasti naapurissakin kuultiin meidän seurakunnan jutut. Mutta kauhian kivaa oli, ja kuulemma koko jengi odottelee jo kovasti revanssia. Ehkä juhannuksena?

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

ihq-tukka! pilkistääkö sieltä jopa takatukka..?!

on jo iksu kirsin pileitä, tuu jo suomeen järkkää jtn kivaa!

Kaisa F kirjoitti...

Aivan upea tukka! Aivan upeat juhlat! Heti tuli ikävä kirsuseinin kana-souvlakia ja grillattua tuoretta maissia. Ooh!

Se, että vain suomalaiset leiskauttavat uskomattomat kännit toisinaan on myytti. Kaikki kansat juovat, mutta vain suomalainen tuntee siitä pohjatonta syyllisyyttä ;) ;)

Kirsi kirjoitti...

Hehei, neidit. Saapa nähdä, koska allekirjoittanut pääsee takaisin pk-seudun juhlajärjestelyhumuun - vai pääseekökään.. Hieman on nimittäin ensi vuoden suunnitelmat auki tällä haavaa!! *wirn*