sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Raportti

Maanantaina oli ihan tavallinen työpäivä. Samoin tiistaina, paitsi että hermostutin sveitsiläisen kollegani perinpohjin, kieltäytymällä hänen tavastaan delegoida tekemättömiä tehtäviä. Taisin myös liikuttua sydänjuuriani myöten, kun erään oppilaamme vanhempi kirjoitti päiväkirjaviritelmäni pohjalta radioon aamuhartauden - niin kauniisti äiti ajatuksensa tyttärensä maailmalle lähtemisestä puki. Keskiviikkona lensin Bostoniin - tarkoituksena kouluttaa järjestömme Kanadan-toimiston uutta työntekijää.

Meinasi hieman vaan pelihousu revetä, kun ko. 20-vee, juuri jostain ontariolaisesta perseensilmäcollegesta (siis oikeasti - joku pikkupaikkakunnan pride and joy!) valmistunut mimmi suhtautui melkoisen mielenkiintoisesti oppimaansa uuteen. Tai siis ei voinut ollenkaan ymmärtää allekirjoittaneen realistista suhtautumista siihen, kuinka koulun penkillä esimerkiksi markkinointisuunnitelman tekeminen ja oikeassa elämässä samojen oppien sopeuttaminen non-profit järjestöjen mentaliteettiin voi olla kaksi melko lailla erilaista asiaa. Luojan lykky, ettei enää itse tarvitse olla 20-vee ja vastavalmistunut. Seriously!

Matkaan mahtui myös nähtävyyksiin tutustumista - yövyttiin Walker Center -nimisessä paikassa, jota suosittelen kyllä lämpimästi kaikille kaupunkiin matkaaville. Vaikka etäisyyttä keskustaan onkin n. 35 metromatkan verran, niin mieluusti istuu kirjan kanssa aamuisin junassa - kun yöpyminen aamiaisineen kustantaa vain noin 50USD. Keskustammassa sijaitsevista hotelleista kun saa pulittaa lähemmäs 200USD/yö.

Eilen käytiin (taas!) Eastern Marketilla brunssaamassa; mukaan tarttui myös auringonkukkia, mansikoita ja grilliin illalla heitettäväksi prime rib steaksit - ja maissintähkiä. Suomalaiskolonna on sompaillut omiaan koko viikonlopun; mä säästän voimiani vanhempien kesälomaan - alkaa nimittäin olla melko lailla tuttuja nämä tän kaupungin nähtävyydet.

Tänään suuntasin aamulla puistonpenkille nautiskelemaan auringosta ja hyvästä kirjasta - kävin pedikyyrissä uusimassa helakanpunaiset kynsilakat - ja kotiin palattuani riipaisin kotini edessä asustelevasta vaahterasta viime viikon myrskyssä pudonneet kaksi valtavaa oksaa sahalla pienemmiksi pätkiksi. Hieman hihitytti itseänikin sahata kiukun vimmalla oksia roskasäkkeihin sopiviksi paloiksi, hameessa ja kesäsandaaleissa. Mutta olipahan ainakin varpaankynnet kuosissa moista urakkaa varten.

Seuraavaksi on suunta kohti Dupont Circleä - tapaan sen kotimaisen suurlähetystömme suomalaiskokin, muutaman viikon kuluttua pidettävän vaihtareiden vastaanoton tiimoilta. Taisin nimittäin ohimennen tehdä lähetystön väelle toivomuksen, että ko. tilaisuudessa esiteltäisiin myös suomalaista kesäkokkailua.. Viesti ilmeisesti mennyt perille, kun pääsen nyt jutustelemaan aiheesta syvällisemminkin. Hohoo.

Ensi viikolla tiedossa yksi tanskalainen, kaksi saksalaista, yksi amerikkalainen ja yksi suomalainen vieras. B&B is fully booked!

Ei kommentteja: