perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesäkuvitusta

Capitol-buildindin etupihalla järjestettiin itsenäisyyspäivän kunniaksi sinfoniaorkesterin konsertti, jossa esiintyi mm. Aretha Franklin ja Sesame Street -lastenohjelman hahmoja.

Paikalla oli tuhansia ihmisiä - ja jonot sen mukaiset. Meidänkin seurue melkein jaksoi odottaa keikan alkua.. Kuvassa oikealla etualalla näkyy Pennsylvania Avenue, jota pitkin eräissäkin presidentillisissä virkaanastujaisissa marssittiin. Iskän marssiennätys: 35min päästä päähän.

Itsepäisyyspäivää juhlittiin aamupäiväisellä paraatilla. Sotilasrivejä, koululaisten soittokuntia ja heliumilla täytettyjä jännittäviä ilmestyksiä oli kilometri toisensa jälkeen. Ja taas tuhansia katsojia, eri puolilta Amerikkaa.

Täällä on ns. Sculpture Gardenissa, eli veistospuistossa perjantai-iltaisin ilmainen jazz-konsertti, jonne paikalliset tulevat porukalla piknikille, ja kuuntelemaan musiikkia. Meidän seurue nautiskeli erityisesti virkaintoisen vartijan rappusten puhtaanapitopyrkimyksistä (bändin eteen ei saanut jäädä maleksimaan, vaan piti reippaasti kulkea eteenpäin. Koko ajan.) ja $17 sangriakannuista. Sekä lämpimästi paistaneesta ilta-auringosta.

Kalamarkkinoiden sijainti on paikallisillekin hieman haastava: eksyttiin paikalle parahultaisesti, kun rapu- ja örvelikauppa oli kiihkeimmillään. Astiat oikein kuhisi, kun tavara oli niin tuoretta. Satama-alueelle pääsee dollarin maksavalla circulator-bussilla, jonka kuski meinasi laskea alleen innostuksesta kuullessaan seurueemme eksoottisen kotimaan.. Rutiinikeikka muuttui välittömästi eksklusiiviseksi kiertoajeluksi, jolla kuljettaja esitteli matkan varrelle osuneita nähtävyyksiä - paikallisasukkaiden suureksi ärtymykseksi. Ne kun ilmeisesti olisivat vaan halunneet päästä perille...?

Venezuela - eli näkymä mun takapihalle. Maisemaa tuli tuijoteltua useampanakin iltana; nimitys paikalle tulee siis kuvassakin näkyvästä (klikkaa suuremmaksi!) sähköjohtojen viritelmästä, joka edustaa ennemminkin esimerkiksi Venezuelassa tavattuja - kuin Amerikan yhdysvaltalaisia systeemeitä. Kuvasta puuttuu laulukaskaat, tulikärpäset, kynttilät, grillissä paistuva maissi - ja ne viini-, skumppa- ja olutlasit. Hih.

Ei kommentteja: