keskiviikko 19. elokuuta 2009

Murtovarkaita ja hammassärkyä

Reippaan ulkosuomalaisen elämä on ollut astetta haastavampaa tässä viime päivät. Positiivisuuksia jos hakee, niin taalla on nyt viikon verran (jos ei ylikin) kiemurreltu hurjassa helleaallossa – lampotila keikkuen yli +35C, viela melko myohaan illallakin... Tahan paalle sitten viela tyopaikan rikkoontunut ilmastointi, niin melko lailla sulanut on ollut tunnelma kylla viime paivina. Hih. On tuntunut ihan supermukavalta ajatukselta paasta kotikonnuille syyskuun sateisiin ja markaan, kirpeaan, kuulaaseen ilmaan..

Ikaviin uutisiin laskettakoon sitten poskihammasta piinannut hammassarky (joka kylla talttuu sarkylaakkeilla, ainakin toistaiseksi).. Vakuutus kun ei kata hammashuoltoa, ja taalla kuulemma juurihoito esim maksaa useamman TUHATTA dollaria yksityisella.. Eli sinne syyskuun alkupuolelle olisi tässä kitkuteltava - saapa nähdä kuinka naisen käy. Saatan ehkä ensi viikolla leikkiä Eemeliä ja sitoa langan poskihampaaseen - ja toisen pään ulko-oveen.. ja kiskoa rätkäyttää koko paskan maailman tuuliin sieltä poskesta riivaamasta.

Ja sitten ehka vielakin ahdistavampi juttu, jota naamakirjassakin piti vahan puida. Eilen siis toista kotiin tultuani havaitsin, etta takapihallani sijaitsevan autotallin ovi oli auki. Marssin lahemmas, aikomuksenani lukita ovi – kun havaitsin, etta sitahan siis ei ollut avaimella aukaistu ollenkaan, vaan selkeat murtojaljet oli ovenpielessa. Mullahan ei siis ole mitaan kasitysta siita, etta mita siella on ollut tahan saakka – ja ainakaan mitaan suurempaa en sielta havainnut puuttuvan.

Soitin tänään elämäni neljättä kertaa yleiseen hätänumeroon, ja oikein ystävällinen poliisinainen otti sitten tiedot tapahtuneesta ylös. Kuulemma vuokraisäntä voi analysoituaan tilanteen ensi viikolla sitten vielä lisätä mun ilmoitukseeni mahdollisesti puuttuvia elementtejä..

Vahan kylmii silti – inhottava tunne, kun tietaa ettei sinne munkaan takapihalle nyt ihan helpolla paasta, eli jonkun aidan yli sinne on vihulainen kiipeillyt... Eihan siella mitaan arvokasta edes ole (kuten ei kotonanikaan) – mutta inhottavaa silti... Sain yllattaen kuitenkin ihan hyvin nukutuksi viime yona (kadun puolella sijaitsevassa vierashuoneessa, ilmastointilaitteen hurinassa – kun en halunnut koko yota miettia joka jumalan oksan raksahdusta siina oman ikkunan alla...) Ja onneksi tosiaan kämppis-esimies sielta Sveitsista saapuu lauantaina jo on taalla itse asiassa 2.9. asti – eli melkein mun Suomen-lentoon saakka... Jee!

Jotenkin tuntuu siltä, että tästä toivoisi pääsevän vain ylöspäin...?

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voi Kirsusein, kai sä nyt olet ainaki soitellut parille hammaslääkärille ja tarkistanu mitä se maksaa? Ja onko varmasti jonkun juurihoidon tarve, vai oisko vaan paikattavissa oleva reikä? Oikeesti. "Kuulemma" on nyt huono valinta hammaslääkärin välttelyperusteeksi!

PS: Lainaisko joku sulle koiraa yöajaksi? Vois olla kivampi nukkua ku räksy vahtii...

Kirsi kirjoitti...

Joo Mari, tanaan lahtee ajanvarausta kehiin. Sain siihen suomalaiselta hammaslaakariltakin suositukset - kuulemma hoitavaa paikkaa ja antibioottia kannattaisi lentomatkaakin ajatella aloitella jo taalla. Jee.