perjantai 18. joulukuuta 2009

Obamalta terkkuja


Katille ja KaiFalle terveisiä Valkoisen talon takapihalta. Sielläpä se pönöttää, National Christmas Tree - jonka tosin Obama taisi nimetä uudelleen virkakautensa kunniaksi. Holiday Treeksi tulee siis kuusipuuta kutsuttaman - ettei joulua viettämättömät koe oloaan hyljeksityksi.

Kansallisen joulupuun valaisun aloitti aikanaan presidentti Coolidge, vuonna 1923. Sittemmin tapahtuma on yllättäen vaan paisunut pullataikinan tavoin. Vuonna 1978 kuusi itse asiassa istutettiin Valkoisen talon takana olevaan 'Ellipse'-nimiseen puistoon. Ja siinäpä se edelleen nökötttää, kesät talvet.

Obama perheineen sytytti ko. puun jouluvalot tuossa joulukuun alkupuolella. Paikalle oli arvottu muutama sata lippua, soittokunta puhalsi torviin - ja yleisö hihkui innosta, kun valtava valaistus paljastui. Allekirjoittaneen makuun puussa on vähän liikaa valoja ja turhan vähän itse puuta. Mutta se nyt tällä mantereella tuskin yllättää ketään.

Paikan päälle marssiessamme päästiin myös todistamaan presidentin lähtöä kohti St. Andrewsin lentotukikohtaa, ja sieltä sitten Kööpenhaminan ilmastokokoukseen. Oli kuulkaa Valkoisen talon takapihalla ambulanssia ja paloautoa - kuulemma mahdollista helikopterionnettomuutta varten päivystämässä. Sieltä nousi helikopteri talon takapihalta ilmaan, ja välittömästi taivaalle ilmestyi kaksi muutakin kopteria. Hämäävät näin vihulaisia: kukaan kun ei tiedä, missä kolmesta kopterista itse presidentti matkustaa.

Allekirjoittanut ja viisi matkalaukkua suuntaa huomenna Lontoon kautta Helsinkiin ja Ouluun. Ihanaa!

Ps. KaiFa: tarkoitatkohan Tidal Basin -vesiestettä (jossa vuokrattiin niitä polkuveneitä keväällä/kesällä) ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa Jeffersonin muistomerkkiä (Jefferson memorial)? Ei tule muita järviä tai patsaita tuosta kuvauksesta mieleen... Sorry!

2 kommenttia:

Kaisa F kirjoitti...

Onpa aika pompöösi joulupuu :)

Tähän kysymykseen pitäisi siis saada vastaus: "What is the occupation of the gentleman hailing from St. Catherine's Island?". Lammikko, jossa tuo saari sijaitsee on Constitution Gardens pond. Kiitti Kirsi, että jaoit meille kuvan virallisesta puusta eli siis ohjeen, miten puu pitää koristella.

Kirsi kirjoitti...

Hmm. Google tiesi kertoa, etta ko. keinotekoisen lammikon keskella sijaitsee pieni saari, jossa on kivinen muistomerkki niille 56 miehelle, jotka allekirjoittivat Ameriikan Itsenaisyysjulistuksen.

Nimet taalta: http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Declaration_of_Independence

Lieko tasta mitaan jeesia - enpa ole koskaan tuollaista lammikkoa edes sen kummemmin laittanut merkille :)