tiistai 22. joulukuuta 2009

Pikainen päivitys


 Dullesin lentoaseman joulukoristeita. Kuva otettu perjantaina noin kello 17.00.

Kun molemmat lukijat on jo joululomilla, niin tuskinpa tämä viesti mitään valtavia riemunkiljahduksia saa aikaan. Mutta siis: Suomessa ollaan!!

Kuluneet 74h on olleet kyllä ehkä elämäni absoluuttisen hirveimpiä: kaikki siis tosiaan sai alkunsa perjantai-illan myöhään saapuneesta Lontoon-koneesta. Kone lastattiin täyteen ihmisiä ja laukkuja noin kello 23 (alkuperäisen 20.30 sijaan) ja sitten istuttiin portilla. Pestiin siipiä. Toisenkin kerran. Lähdettiin liikkeelle - ensin lähemmälle, lumen peittämälle kiitoradalle. Sitten kauemmas (muutaman mailin päähän) kiitotielle, jota pyrittiin pitämään puhtaana. Kapteeni ajoi kiitoradan kerran päästä päähän - ja tuli sitten kuikuilemaan matkustamoon siipien päälle kertyneen jään paksuutta. Palattiin terminaaliin; kuulemma pitäisi poistaa jää vielä kerran, ja sitten ei muuta kuin menoksi.

Puoli tuntia myöhemmin kajahtaa kuulutus: 'Ny on kuulkaa jäänpesuaine päässyt loppumaan. Yhtiö tehnyt päätöksen, että yövytään Washingtonissa.' Emot löivät kuitenkin lihakastikkeet ja pottumuusit lämpimään; eli nautittiin neljän aikaan aamuyöstä illallista ja sitten vasta avasivat koneen ovet.


Kone, jossa vietimme pe-la -välisen yön. Näin jälkikäteen nähtynä ehkä ihan hyvä, etteivät edes yrittäneet noilla siivilla ilmaan...?

Kauhialla kiireellä lentokentän lähellä sijaitsevaan Hiltoniin, ja lauantaina aamulla sitten uusi yritys kentälle, jossa muuten oli 99% lennoista peruttu. Neljä (!) BA:n virkailijaa saapuu paikalle kello 15.00 - koneen lähtöajan ollessa kuuden maissa. Ihan järjetön kaaos ja vitutus: ja seitsemältä (kun siis kaikki kolme lykättyä lentoa on ilmoitettu lähteviksi) Dulles sulkee koko lentoaseman. Ja jälleen: valtavalla ryysiksellä takaisin em. kenttähotelliin - josta nopeimmat saavat vielä edellispäivän huoneensa takaisin -- noin sadan matkalaisen jäädessä ilman majapaikkaa. Koskapa metroi, taksit, bussit tai ylipäätään mikään järkevä kuljetusväline ei ollut liikenteessä, niin siellä sitten oli aulan soffilla tyynyjä ja peittoja niitä tarvitseville.


Viiden tähden airport Hiltonissa on kiva nukkua sohvalla. Aulassa.

Sunnuntaina aamusta sama kuvio: takaisin kentälle - tässä vaiheessa kolmen mimmin ja yhden kundin tiimimme oli omaksunut jo kaikki jonossaetuilun kultaiset säännöt. Päästiin tsekkaamaan itsemme koneeseen (taas) ensimmäisten joukossa, sen jälkeen kimpassa lounaalle ja juhladrinksuille - ja sitten taas lähtöportille odottamaan. Oman koneeni piti (vasta kolmatta päivää) lähteä kello 20.10, mutta itse asiassa matkaan päästiin vasta yhdeltä. Pienen sairaskohtauksen, puuttuvan cateringin ja valtavien matkustajamäärien manuaalisten laskutoimitusten jälkeen. Voitte kuvitella sitä huuto- ja aplodimyrskyä, kun kone vihdoin rullasi kiitotielle - ja pääsi itse asiassa ilmaan.


Seurueemme check-in jonossa sunnuntaina. Enää 12h ennen kuin kone pääsee itse asiassa matkaan...

Lontoossa tänään (maanantaina, kuten mulle on kerrottu) iltapäivästä - pikku paskis ääliömäiselle Finskin virkailijalle, joka ilmoitti mun missaneen aamukoneen Helsinkiin, ja tarjosi seuraavaa lentoa 27.12. Tyttömäinen kyynelehtiminen kuitenkin jeesasi matkustajaa mäessä - ja tosiaan, tällä hetkellä istun Hertsikassa, tädin kotona. Suihkunraikkaana, mutta edelleen samoissa vaatteissa kuin viime perjantaina.

Kolmen tunnin kuluttua takaisin kentälle - ja aamukoneella Ouluun. Minä ja 50% matkatavaroistani.

Nimimerkillä tän reissun jälkeen ei kyllä oikeasti huvita lentää enää ikinä koskaan minnekään...!

[Sosiaalisen ihmiskokeen muista puolista seuraa lisää saagaa hetken kuluttua. Oikeasti, aivan järjettömän hienoja ihmisiä kyllä tapasin..!]

9 kommenttia:

Karo kirjoitti...

Kirsu, ihanaa etta paasit vihdoin perille sen itarannokon snOMG myrskyn jalkeen!! Se oli kuulemma aika sucky... tsemppia muuten lennoille :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

toi on ihan hirveetä olla jumissa. Meitsi oli ne kolme päivää viime tammikuussa Marokossa jumissa ja hommahan päätyi siihen, että meidän faija osti mulle uuden lentolipun lopuksi Madridista (kun sinne viimein päästiin), kun ei enää millään päästy kotiin. Tosi stressaavaa!

Mutta OIKEIN hyvää joulua nyt kuin viimein kohta pääset Ouluuun!!!

Maija

Kaisa F kirjoitti...

Edelleen peräänkuulutan sitä, että a) tehtiinkö paikalla romanttista komediaa?
b) onko tosi-TV -formaatti kokenut rajuakin rajumman uudistuksen?

Oikeesti tosi kiva, että pääsit kotiin kaiken jälkeen. Lämmintä ja rentouttavaa joulua :)

Juho kirjoitti...

Iloista joulua kirsusein! tästä se sitten kehittyy ihanaksi ja kauniiksi...

Tiestikkö että sulla on pari muutakin lukijaa?

Kaarina kirjoitti...

Jihuu! Täällä on ainakin henkeä pidätellen odoteltu uutimia. Saagaa odotellessa!! Tervetuloa Suomeen, Kotiin ja Jouluun!

Mari kirjoitti...

Vai jouduit sittenkin takaisin Suomeen, vaikka kaikki kohtalottaret yrittivät estää? Nooh, pääseehän sieltä aina pois... :)

Ihanaa joulua ja vuodenvaihteen juhlintaa!

Kalu kirjoitti...

Welcome home globetrotter!

Ooikke hyvää joulua koko perheelle! Pussaa äitiäs mun puolesta ;)

Kirsi kirjoitti...

Oi. Valtava kommenttitulva. Kiitoksia ihmiset - ja tasapuolisesti kaikille rauhallista ja glögintuoksuista joulunaikaa. Minä lähden tästä keittiöön väsäämään bataatti- ja lohimoussea yms.

Kirsusein palaa asiaan välipäivinä.

Roger and out.

Savu kirjoitti...

voi kauhua kauhua mitä kerrot reissustasi. tässä muutamia ulkosuomalaisten (including oma ukko) joulumatkablogeja lukeneena tulee johtopäätös, että sinivalkoiset siivet ja etenkin heidän asiakaspalvelunsa ei saa kovin korkeaa arvosanaa keneltäkään. lumelle, jäälle ja yleiselle kaaokselle maailman kentillä ei tietenkään kukaan voi mitään mutta se palvelu tuntuu tökkivän aika monessa kohtaa juuri tällä firmalla. auts. aiitäkin huolimatta me saatiin tänään joululahjalaukku kotiin, toivottavasti sinäkin pian :D niin ja unohtui mainita että saatiin se ukkokultakin kotiin jo aatoksi, vain 48 tunnin reissun jälkeen.