keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Edelleen elossa

En suinkaan ole vielä hautautunut kinoksiin, tai epätoivoissani tehnyt mitään muutakaan yhtä radikaalia. Lähinnä kotiinpaluu on mennyt -täysin odotetusti, if I may add- sellaisenkin byrokraattisen hulinan puitteissa, että alta pois.

Paluumuuttajan arkea on ilostuttaneet KELA:n tädit (pitää täyttää lomake Y77, että pääsee takaisin sosiaaliturvan piiriin), pankkikortin mystisen kohtalon selvittely, verokortin uusintatilaus, vuokravakuustilien avaaminen, maistraatille (ja postille) tehtävä osoitteenmuutosilmoitus, sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen uusiminen -- sekä tuhannen pienempää puuhaa. Onnekseni hoksasin ottaa tämän valtaisan kesälomapätkän tähän vaiheeseen: hieman olisi ehken aika ollut kortilla, mikäli tätä show'ta olisi työpaikalta virka-aikaan pitänyt selvitellä.

Muuttokuorma on kasattu, tosin odottelee edelleen kuljetusvälineen varmistumista, ja vuokrasopimuskin allekirjoitettu. Kämppää en tosin itse ole vielä nähnyt, ainoastaan ennen remonttia otetuista kuvista -- mutta luotettava feng shui -konsulttini kävi tulevaa kotiani kyyläilemässä viime viikolla, ja sen meikäläisen tarpeille sopivaksi havaitsi. Pankki ystävällisesti myönsi paluumuuttajalle myös joustoluottoa uuden huonekaluston (ja elämäni ensimmäisen uuden telsun) hankintaa varten. Pääsee kerrankin laittamaan kämpän kerralla kivaksi, ja omannäköisekseni. Ihanaa!

Marssisuunnitelmana on siis siirtyä sinikeltaisin siivin pääkaupunkiseudulle tämän viikon sunnuntaina. Mennä töihin patjalla nukutun yön jälkeen - ja sitten toimittaa pakuovelle.comin suosiollisella avustuksella huonekalujenhakuoperatsijoon het alkuviikosta. Lauantaiksi on luvassa sisustuksellista tempoilua esimerkiksi Iikkean suuntaan, ja illalla sitten on kotiini tulossa tutustumaan melkoinen määrä edustamani järjestön kautta elämääni tupsahtaneita ystejä. Läheltä ja kaukaa.

Kunnianhimoinen tavoite on siis saada kämppä kuntoon lauantai-iltaan mennessä: taulut, naulat, suihkuverhot, petauspatjat -- keittiön kaapeista ja laatikoista nyt puhumattakaan. Saapa nähdä, kuinka käy!

Ja joo, kuvia seuraa, ehkä.

Ei kommentteja: