keskiviikko 18. elokuuta 2010

Vanhenemista on..

..lauantaiaamun brunssi ystävien kesken, jossa tarjolla on sen seitsemää sorttia kuohuvineen -- sipsipussin ja sikspäkin sijaan.

..plussakortilla tarjouksesta ostettu digijärkkäri, ja sen päänmenoksi suunniteltu valokuvauskurssi. Kunhan vaan joku kertoisi minkätasoiselle kurssille kannattais mennä...

..fiilistely neljännesvuosisata (!!!) sitten alkaneesta koulutaipaleesta. For crying out loud, mä tosiaan marssin Kaukovainiolla sijaitsevan viipalekoulumme ovista sisään melko lailla tasan 25 vuotta sitten -- ja muistan sen päivän edelleen kuin eilisen. Lounaaksi tarjottiin kesäkeittoa, jota eräältäkin luokkakaverilta löytyi illalla mm. taskuista. Hihi.

..tunnelmointi 15 vuotta sitten aloitetusta matkasta maailmalle, joka jatkuu edelleen. Olisipa silloin tiennyt, kuinka merkityksellinen yksittäinen vuosi ihmislapsen maailmassa voi loppuviimein olla.

..ikioma intternet-yhteys; ei enää tarvitse kiekkua netissä a) kännykällä tai b) naapurin verkkoyhteyden armoilla. 31 vuotta pärjäilinkin ilman aivan mainiosti, nyt tämä kuukauden sairasloma sitten viimein ajoi welhokauppaan.

..lihakeiton ja mustikkapiirakan tuoksun välitön yhdistyminen jonnekin aivojen yläastesopukkaan. Järkyttävän lyhyt matka siksi angstiseksi teiniksi, jolle kuitenkin kotiasiat ja perusturvallisuus oli kaikista tärkeintä. Siitä loppukesän päivästä puuttui vaan mehumaijassa porisevat punaherukat.

..ohikiitävä ilonhetki öisellä vessareissulla, kun selkäkipua ei hetkeen tunnukaan missään. Edelleen odottelen sitä aamua, kun kaikki on kuin ennenkin. Ts. ei vihlo, ei pistele, ei kouri, ei sinkoile - vaan voi ihan normaalisti esimerkiksi seistä ja aivastaa.

Päivä tosiaan kului fysioterapeutilla käydessä - tultiin yhdessä siihen tulokseen, että käynnistä seuraava kipu on yleensä ihan positiivinen ilmiö; kivun kautta kun sitten helpotti tuo iskiaskipukin -- muutaman päivän viiveellä tosin. Huomenna oman työterveyslääkärin tuomio, ja sitten taas mietitään loppuviikon suunnitelmaa eteenpäin.

Ei kommentteja: